Az Ortopédiai Klinika Budapest International Shoulder Course 2023 nevű rendezvényének célja az volt, hogy bemutassa rotátorköpeny ellátásának aktuális kérdéseit.
A Semmelweis Egyetem Ortopédiai Klinikájának szervezésében 2023. február 18-án került sor a Budapest International Shoulder Course 2023 nevű rendezvényre, melyet a Patológiai és Kísérleti Rákkutató Intézetben tartottunk – tájékoztatott dr. Skaliczki Gábor egyetemi docens, az Ortopédiai Klinika igazgatóhelyettese, a rendezvény főszervezője.
 
Az oktatók csoportját részben az Európai Váll- és Könyöksebészeti Társaság (European Society for Surgery of the Shoulder and the Elbow) Oktatási Bizottságának tagjai, részben neves hazai szakemberek alkották. A kurzuson 24, vállsebészet iránt érdeklődő szakember vett részt, akik előadásokat hallgathattak a rotátorköpeny ellátásának aktuális kérdéseiről. Az eseményen workshopokat is tartottak, amelyeken lehetőség volt arra, hogy az érdeklődők megtanulják a betegséggel kapcsolatos ultrahangos és MR vizsgálatokat, ezek értékelését, valamint műtétre váró betegeket vizsgálva elsajátíthatták a helyes diagnózis és műtéti terv felállításának folyamatát.
 

Mint arról dr. Skaliczki Gábor beszámolt, a boncteremben külön állomásokon, a legmodernebb artroszkópos eszközök használatával zajlott a megtanult technikák gyakorlati elsajátítása. „Mind a hallgatók, mind a hazai és külföldi oktatók nagyon eredményesnek ítélték a tanfolyamot, melyet 2024-ben is meg szeretnénk szervezni” – hívta fel a figyelmet az igazgatóhelyettes.

 
Ortopédiai Klinika
Fotó: Barta Bálint – Semmelweis Egyetem

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.