Minden eddiginél több, mintegy 2100 résztvevő látogatott ki a Városligeti Műjégpályára az idén 20. alkalommal megrendezett Jégfarsangra. Az eseményt Semmelweis Ice Carnival néven hirdette meg az egyetem Hallgatói Önkormányzata, amelyen sok nemzetközi hallgató is részt vett.

A Semmelweis Egyetem 1800 hallgatója és 300 kísérője, továbbá több egyetemi vezető is kilátogatott a Műjégpályán megtartott esti korcsolyázó programra – mondta el honlapunknak Besenczi Benedek, a Hallgatói Önkormányzat (HÖK) küldöttgyűlésének tagja, a karnevál főszervezője. Kiemelte, hogy a pandémia korlátozásai miatt 2021-ben nem tartották meg az eseményt, de azóta ez már a második alkalom volt. Már a tavalyi rendezvényen is kiemelkedő volt a részvétel, az idei évben azonban annak számait is sikerült felülmúlniuk.

A Hallgatói Önkormányzat az idei eseményt Semmelweis Ice Carnival címmel népszerűsítette a gólyák és felsőbb évesek körében, minden Semmelweis hallgató ingyenes belépőt kapott. Összesítésük szerint a résztvevők egyharmada nemzetközi hallgató volt.

A hallgatók korcsolyázó sorversenyeken vehettek részt, és sor került a hagyományos farsangi jelmezversenyre is, amelynek zsűrijében ezúttal VIP vendégek is helyet foglaltak: Feketéné dr. Szabó Éva, dr. Alpár Alán és dr. Ferdinándy Péter rektorhelyettesek. Az Egészségfejlesztési Központ standjánál kincsvadászat játékkal várták a hallgatókat, a tombola és a játékos feladatok nyertesei között medikus ajándékcsomagokat, támogatói ajándékokat, hallgatói rendezvényekre szóló belépőket és egyetemi emblémás sapkákat osztottak ki.

Tasnádi Róbert
Fotó: Barta Bálint – Semmelweis Egyetem 

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.