Az Instruktor Öntevékeny Csoport (IÖCS) novemberi, éves tisztújító közgyűlésén Viola Nóra Virág negyedéves gyógyszerészhallgatót választották meg a szervezet vezetőjének. A leköszönő elnökkel, Kismarjai Katával közösen értékelték a hallgatói szervezet előző időszakát, kitérve a jövőbeli tervekre is.

A novemberi éves tisztújító közgyűlésen Viola Nóra Virágot választották meg az IÖCS vezetőjének, aki 2020 óta vesz részt a hallgatói szervezet munkájában. Mint azt az új elnök elmondta, szeret szervezni, „nyüzsögni”, így már az egyetemre való felvételét követően megfogalmazódott benne, hogy részt vegyen valamilyen hallgatói szervezet munkájában. „A gólyatábor fantasztikus élmény volt számomra, akkor döntöttem el, hogy szeretnék az IÖCS tagja lenni” – idézte fel. Az ehhez szükséges 8 hetes képzés elvégzése után bekapcsolódott a gólyatábor szervezési feladataiba, de aztán a pandémia miatt leálltak a rendezvények – emlékezett vissza. Egy év kihagyás után a következő táborban már főnökként vett részt, ahol belelátott a vezetőségi létbe. „Rögtön magával ragadott az a nagy pörgés, tudtam, hogy itt a helyem” – fogalmazott. Hozzátette, instruktornak lenni egy életforma, nyitottságot, problémamegoldó készséget és önismeretet tanít.

Új elnökként legfontosabb célom, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan továbbra is fenntartsam az egyetemmel, illetve a többi hallgatói szervezettel folytatott szoros együttműködésünket, továbbvigyem az elődeim által képviselt értékrendet. Viola Nóra Virág kiemelte, a tavalyi volt az első év a COVID-19 óta, amikor szinte minden programjuk megvalósult, húzós év volt, elfáradtak az instruktorok – fogalmazott. Szeretnék még egy úgynevezett próbaévet tartani, amikor változatlan formában az összes rendezvényt megtartjuk, aztán az instruktorokkal átbeszélve megvizsgáljuk, melyeket kell átalakítani, az új generációra szabni – osztotta meg terveit az új elnök.

Kismarjai Kata leköszönő vezetőként kifejtette, mozgalmas év van mögötte, a pandémiát követő leállás után a rendezvények visszatérése nagy kihívás elé állította őket – idézte fel, hozzátéve, hogy a sok újdonság és változás közben szerette volna, ha van egy biztos háttér az instruktorok számára, ahova bizalommal fordulhatnak. Reményei szerint ezt sikerült is megvalósítania. Számtalan élményt és tapasztalatot szereztem, rengeteg új embert ismerhettem meg, akiktől sokat tanultam, ezért hálás vagyok – fogalmazott. A kommunikáció, a koordinálás, a csapatmunka terén szerzett ismereteimet, gyakorlatomat később végzett orvosként is kamatoztatni tudom. Enélkül az év nélkül nem válhattam volna azzá, aki jelenleg vagyok – fűzte hozzá. 

Bódi Bernadett
Fotó: Barta Bálint – Semmelweis Egyetem 

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.