Pest megye közgyűlése díszpolgári címet adományozott dr. Göböl Zsoltnak, a Semmelweis Egyetem Szent Rókus Klinikai Tömb rektori biztosának több évtizedes gyógyító tevékenysége elismeréséül. 2018-ban Pest Megyéért Emlékérmmel ismerték el munkáját, tavaly pedig a Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült.

Dr. Göböl Zsolt 1979-ben szerezte meg általános orvosi diplomáját a Szegedi Orvostudományi Egyetemen és ebben az évben kezdett el dolgozni a Szent Rókus Kórház sebészeti osztályán. Később orvos-igazgatója, majd főigazgatója lett a korábban megyei fenntartásban lévő intézménynek.

Pályafutása során mindvégig törekedett a betegekkel és munkatársakkal kialakított jó kapcsolatra. Az évek során folyamatosan képezte magát, valamint a kórház dolgozóinak is számos továbbképzést szervezett. Kiváló vezetői tudásával és következetesen végrehajtott intézkedéseivel elnyerte dolgozóinak elismerését és tiszteletét – hangzott el a méltatásban.

A Semmelweis Egyetem Szent Rókus Klinikai Tömb rektori biztosa több évtizedes gyógyító tevékenysége elismeréséül 2018-ban Pest Megyéért Emlékérmet kapott, tavaly a Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült, idén pedig a díszpolgári cím kitüntetést vehette át.

A mai Pest megye jogelődje Pest-Pilis-Solt vármegye 363 évvel ezelőtt, 1659 december 4-én jött létre. Pest Megye Közgyűlése az évfordulót Megyenappá nyilvánította 1999-ben. Ekkor adják át a megyei kitüntető díjakat – elismerve a közművelődés, a tudomány, a kultúra, az építészet, a környezetvédelem, valamint a közbiztonság és a társadalmi összetartozás érdekében tett erőfeszítéseket; s ekkor adják át a Pest megye díszpolgára címet is.

Bódi Bernadett
Fotó forrása: Ambrus András 

 

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.