Dr. Ferdinandy Pétert, a Semmelweis Egyetem tudományos és innovációs rektorhelyettesét, a Farmakológiai és Farmakoterápiás Intézet tanszékvezető egyetemi tanárát választották a rangos British Journal of Pharmacology főszerkesztőjévé, a megbízatás 2023. január 1-től lép életbe. A 9,5-ös impaktfaktorú folyóirat a farmakológia tudományának egyik vezető lapja.

A British Journal of Pharmacology több mint hét évtizedes múltra tekint vissza: a Brit Farmakológiai Társaság hozta létre 1946-ban, eredetileg British Journal of Pharmacology and Chemotherapy néven, 1968-tól viseli jelenlegi címét. A kéthetente megjelenő szaklap a kísérleti farmakológia minden területét bemutatja. A 9,5-ös impaktfaktorú folyóirat főszerkesztői posztját 2023. január 1-től dr. Ferdinandy Péter, a Semmelweis Egyetem tudományos és innovációs rektorhelyettese, tanszékvezető egyetemi tanára látja el.

A megbízással kapcsolatban dr. Ferdinandy Péter úgy fogalmazott: hatalmas megtiszteltetés ez személyesen számára is, és – ahogy ez érvényes minden jelentős nemzetközi folyóirat szerkesztőire – az általa képviselt intézmény számára is. A rektorhelyettes elmondta, hogy a pozíciót egy több fordulós pályázat útján nyerte el, nagyszámú jelentkező közül. Hozzátette: főszerkesztőként egy nemzetközi szerkesztői csapat élén a publikációs stratégia kidolgozása lesz a feladata, emellett pedig a lapban megjelenő cikkekről is az ő vezetésével hoznak majd döntést. Kiemelte, hogy külön megtiszteltetés egy ilyen magas impaktfaktorú lap szerkesztőségét vezetni. Ez a megbízatás minden bizonnyal növelni fogja a Semmelweis Egyetem láthatóságát a nemzetközi tudományos világban, különösen a farmakológia területén – tette hozzá.

Pogrányi Péter
Fotó: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.