Több mint 350-en vettek részt a június 29-én az Eiffel Műhelyházban megrendezett eseményen, ahol köszöntőt mondott dr. Merkely Béla rektor és dr. Hegedüs Tamás, az Alumni Igazgatóság igazgatója is. Az alábbi cikk a „Hallgatói szemmel” rovatunkkal együttműködésben készült. 

Idén is megrendezték a Végzősök Bálját: a nagyszabású eseményen a végzett hallgatók és kísérőik ünnepelhették sikereiket valamint több évnyi tanulmányaik befejezését. Az ünnepséget június 29-én tartották meg, idén először az Opera egyik épületében, az Eiffel Műhelyházban.

Az eseményt dr. Merkely Béla rektor nyitotta meg. Egy különleges évfolyam a most végzőké, ezt túlzás nélkül állíthatjuk – kezdte beszédét a rektor. „Hős évfolyam, amelyik 2 éven keresztül a COVID-19 járvány hozta minden nehézségét kiállva nagyon sokat tett az egyetemért, a nemzetünkért” – fogalmazott, hozzátéve: a most végzettek saját magukért is sokat tettek, hiszen a gyakorlati képzést olyan magas szintre emelték, hogy maguk is részesei voltak azoknak a feladatokat, amelyeket máskor orvostársaik vagy szakdolgozók végeznek. A rektor a hallgatókhoz szólva kiemelte: egy olyan egyetemen végeztek most, amelyik Közép-Kelet-Európa legjobb egyeteme, az orvos- és egészségtudományi képzésben Európában is vezető helyen van. Hozzátette: a köszönet és az ünneplés helye és ideje ez.

Azt tudom kívánni, hogy amit megfogadtak, amikor ide érkeztek hozzánk, esküjük elmondásakor, az a legteljesebb mértékben teljesüljön. Váljanak valóra vágyaik és legyenek hazánk méltó polgárai. De ugyanakkor kérem, hogy sose felejtsék el az alma matert, a Semmelweis Egyetemet. Éljen a Semmelweis Egyetem, éljenek a Semmelweis-diákok, akik most végeztek!

– zárta beszédét dr. Merkely Béla rektor.

Köszöntőt mondott dr. Hegedüs Tamás, az Alumni Igazgatóság igazgatója, a Hallgatói Önkormányzat (HÖK) korábbi elnöke. „A mai naptól kezdve mindenki a Semmelweis Egyetem nagykövetévé vált, hiszen végzett hallgatóként nemcsak az országhatáron belül, hanem azon kívül is jóhírét viheti az egyetemnek” – fogalmazott, hozzátéve: a tanulmányok befejezése nemcsak valaminek a vége, de egy új dolog kezdete is, az alma mater pedig védőhálóként végigkíséri majd a végzetteket szakmai útjuk során. Beszédét az egyetem egyik leghíresebb öregdiákjának, Szent-Györgyi Albertnek a gondolataival zárta: „Gondolkodj bátran, ne félj attól, hogy hibákat követsz el! Tartsd nyitva a szemed, az apró részleteket is vedd észre, és legyél mindenben mértéktartó, céljaidat kivéve”. Dr. Hegedűs Tamás gratulált a jelenlévőknek az eredményekhez, és sok sikert kívánt nekik.  

Ezt követően hallgatók adtak elő műsort a végzetteknek. Felléptek az idei Tavaszi Fesztiválon díjazott énekesek, akik előadása ismét tartalmas és színvonalas volt. A díszvacsora alatt élőzenei kíséret szólt, melyet a kórus orvos, medikusok tagjai szolgáltattak.

A vacsorán több mint 350 vendég vett részt, a magyar hallgatók mellett a külföldi német és angol hallgatók is nagy számban képviseltették magukat. Ez különösen azért örömteli, mert az egyetem és a HÖK is komoly lépéseket tett és jelenleg is sok energiát fektet abba, hogy a nemzetközi hallgatók minél aktívabban részt tudjanak venni az egyetemi eseményeken és minél inkább magukénak érezzék azokat.

Az esemény egy másik kiemelt programja a jótékonysági tombola volt. Az összes tombolajegy elfogyott, melynek köszönhetően a hallgatók jelentős mennyiségű pénzt adományoztak I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikának.

Az ünnepi vacsora után nem maradhatott el a levezető és kikapcsoló parti sem. Az alaphangulatot LIER, az egyetem DJ-ként is dolgozó hallgatója adta meg, majd következett az est egyik legjobban várt programja, a NECC PARTY, amely egészen fél ötig tartott. A remek hangulatú buli lehetőséget adott, hogy a résztvevők még egyszer utoljára közösen tudják megünnepelni az egyetemen eltöltött éveiket. 

Gratulálunk minden végzett hallgatónak, és reméljük mindig boldogan fognak majd visszatekinteni a Semmelweis Egyetemen eltöltött éveikre, melyek búcsúztatása számukra is méltó körülmények közt történt!

Havasi Márk (Hallgatói Önkormányzat);
Szabó Ádám, Tasnádi Róbert (Kommunikációs Igazgatóság)

Fotó: Barta Bálint – Semmelweis Egyetem 

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.