A szavazatok 95 százalékát szerezte meg Tripolszky Bálint a Semmelweis Egyetem Hallgatói Önkormányzatának (HÖK) elnökválasztó küldöttgyűlésén, így első kétéves ciklusa után továbbra is ő vezetheti a hallgatói szervezetet. „Programomban nem ígérek többet, minthogy az elmúlt két évben megszokott munkát folytatjuk töretlen lelkesedéssel” – hangsúlyozta az elnök, akinek előterjesztésére a küldöttgyűlés tagjai az alelnökök személyéről is szavaztak. 

A HÖK elnökválasztásán Szűcs Attila, a szervezet jegyzője és Tripolszky Bálint eddigi elnök indult. A május 13-án tartott elnökválasztó küldöttgyűlésen a két elnökjelölt ismertette programját és terveit, majd titkos szavazás során Tripolszky Bálint a szavazatok 95 százalékát szerezte meg, így továbbra is ő vezetheti a hallgatói szervezetet.

Megválasztása után az elnök hangsúlyozta: a jövőben is azért fog dolgozni, hogy az eddig elért eredményeket megőrizze, és célja, hogy egy még inkább hallgatóbarát környezetet teremtsen a Semmelweis Egyetemen. „A hallgatók bizalmának ismételt elnyerése után egyetlen dolog motivál: mindaz a tudás és tapasztalat, amit az egyetemen és a szervezetben eltöltött évek alatt szereztem, arra sarkall, hogy a lehető legtöbbet visszaadjak ebből a közösség számára. Alázattal és tisztességgel kívánom szolgálni a hallgatókat és és az egyetemet, ahogyan azt az elmúlt két évben tettem” – fogalmazott.

Tripolszky Bálint az Általános Orvostudományi Kar ötödéves hallgatója, aki a kezdetektől tevékenykedik a HÖK-ben, amelynek 2020-ban választották először elnökévé. Mostani elnökjelölti programjában 300 pontban foglalta össze az eddig elért eredményeket.

Programomban nem ígérek többet, minthogy az elmúlt két évben megszokott munkát folytatjuk töretlen lelkesedéssel

– hangsúlyozta.

A legfontosabb eredményei közé sorolta, hogy 2020-as megválasztását követően számos területen megreformálta a Hallgatói Önkormányzatot, valamint mélyítette a hallgatók és az egyetem, illetve az egyetem vezetői közötti kapcsolatot. Kiemelte többek között a szervezet teljes nemzetköziesítését, a Zöld Egyetem Projekt víziójának kigondolását, a program kidolgozását, a szervezet alapszabályának átalakítását, a COVID-járvány alatti hallgatói önkéntesség és kirendelés koordinációját.

Megválasztása után az elnök előterjesztésére a küldöttgyűlés tagjai megszavazták az alelnököket is: Takács Félix általános alelnökként, Gecsey Réka Csenge rendezvényekért felelős alelnökként, dr. Papp Zsombor Mátyás oktatásért felelős alelnökként fogja folytatni megkezdett munkáját.

Az Alapszabálynak megfelelően Tripolszky Bálint döntött az elnökség további tagjainak – a kari és bizottsági vezetőknek – a delegálásáról is az alábbiak szerint:

  • Frei Tamás – Kollégiumi Bizottság
  • Omid Naderi – Külügyi Bizottság
  • Pop Alexandra – Média Bizottság
  • Bánhidi Panna – Egészségtudományi Kar, kari vezető
  • Hámori Attila – Egészségügyi Közszolgálati Kar, kari vezető
  • Kreuter Patrik – Fogorvostudományi Kar, kari vezető
  • Németh Eszter Stefánia – Pető András Ka, kari vezető
  • Nyariki Noel – Gyógyszerésztudományi Kar, kari vezető
  • Völcsei Norbert – Általános Orvostudományi Kar, kari vezető
  •  Szűcs Attila – titkár
  •  Keskeny György Árpád – e-learningért felelős elnöki megbízott

Omid Naderi az első nemzetközi hallgató, aki bekerült a HÖK elnökségébe, Tripolszky Bálint Facebook oldalán kiemelte: biztos vagyok benne, hogy jelenléte sokat segít majd a HÖK nemzetköziesedési projektében. Nyariki Noel idén végzős hallgató helyét pedig augusztustól Nagy Imre veszi át a GYTK élén.

Dobozi Pálma
Forrás: Hallgatói Önkormányzat 

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.