Tisóczki Evelin, a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Doktori Iskolájának hallgatója, a Pest Megyei Flór Ferenc Kórház Kistarcsai Telephelyének osztályvezető főnővére kapta idén a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) az Év Elhivatott Fiatal Szakdolgozója díját.

Az Év Elhivatott Fiatal Szakdolgozója díj idei kitüntetettje Tisóczki Evelin, aki a Pest Megyei Flór Ferenc Kórház Kistarcsai Telephelyén osztályvezető főnővérként gyakorolja hivatását. A kollégái alázatos, kreatív, mindig vidám és gondoskodó személyként jellemzik. Vezetői képességei kimagaslóak, a betegekkel empatikus és figyelmes, munkáját a legnagyobb precizitással végzi, igényes és pontos. Fiatal kora ellenére már számos kitüntetés birtokosa, idén nyert felvételt államilag támogatott képzésen a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Doktori Iskolába. Szakmaisága, emberi hozzáállása, erkölcsi példát mutató személyisége méltóvá tette a díjra – hangzott el a méltatásban. Tisóczki Evelin tagja még a Semmelweis Egyetem Doktorandusz Önkormányzatának is.

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) az Év Elhivatott Fiatal Szakdolgozója kitüntetés mellett kiosztotta az Év Kiváló Szakdolgozója, az Év Kiváló Szakdolgozói Közössége, valamint a Szociális Munka Napja díjait is, melyeket ebben az évben is az egészségügyi hivatás kiválóságai kaptak.

2021. július elejétől egészen október végéig lehetett javaslatot benyújtani a Kamara díjazottjaira, valamint a Lifetime Media Kft.-vel közösen alapított Év Elhivatott Fiatal Szakdolgozója kitüntetésre. A felterjesztéseket a MESZK Kitüntetési Bizottsága, majd Országos Elnöksége bírálta el. 

A koronavírus-járvány ellenére is számos pályázat érkezett, melyekben az egészségügy legkülönbözőbb területein szolgálatot teljesítő szakdolgozókat terjesztették fel. A Kitüntetési Bizottság a szakmában eltöltött idő mellett a kutatási és oktatási tevékenységet, valamint a szakmai vezető által adott felterjesztést vette figyelembe a kétfordulós döntés meghozatalakor. A második körbe jutott felterjesztetteket személyes interjú során hallgatták meg, ahol a jelölt beszámolt szakmai tevékenységéről, az egészségügy és hivatása melletti elkötelezettségéről. 

Bódi Bernadett
Fotó forrása: Tisóczki Evelin

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.