Juhászné Elek Karolina, a II. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika ápolója és dr. Erdélyi Dániel, a klinika hematológus szakorvosa vehette át az idén negyedik alkalommal átadott Érintettek Díjat, az Érintettek Egyesület kitüntetését. A civil szervezet célja, hogy ezzel a díjjal is reflektorfénybe állítsák azokat a szakembereket, segítőket, akik kitartó és áldozatos munkájukkal hozzájárulnak a beteg gyermekek gyógyulásához.

Az ünnepélyes díjátadón az egyesület elnöke, Borszékiné dr. Cserháti Erika kiemelte, hogy az Érintettek Díj odaítéléséről az egyesület tagjaiként olyan szülők döntenek, akik maguk is megtapasztalták, milyen egy gyerek komoly betegségét végigkísérni. Sok év távlatából a rossz emlékek, érzések átíródnak, az érintett családok egymásra találnak, fantasztikus embereket, szülőket, gyógyítókat ismerünk meg, és az átélt élmények erőforrássá, tenni akarássá alakulnak – fogalmazott. Juhászné Elek Karolináról, akit a gyerekek csak Karola nővérként ismernek, elmondta: ő a gyerekek egyik kedvenc ápolója, aki még egy vérvételt is kellemes eseménnyé tud tenni egy szép rajzzal, kedves szóval, mosollyal. A gyógyult gyermekek videóban fejezték ki köszönetüket, és küldtek visszaemlékezéseket Karola nővérnek.

Az Érintettek Díj másik idei díjazottja dr. Erdélyi Dániel volt, a II. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika hematológus szakorvosa. A díjátadón kiemelték, hogy hosszú évek óta elhivatottan és alázatosan küzd a beteg gyermekek életéért. A díjazott elmondta: nagy megtiszteltetés számára ez a kitüntetés, mivel olyan emberek tartják erre méltónak, akik maguk is érintettek gyermekeik betegsége kapcsán. Dr. Erdélyi Dániel is kapott videót a gyerekektől: sokan gratuláltak és küldtek megható üzenetet. A díjátadót a közös gyertyagyújtás, egy szép adventi vers és a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat létrejöttének 50. évfordulójára készült videó levetítése tette még ünnepélyesebbé.

Az eseményről készült fotógaléria az Érintettek Egyesület honlapján erre a linkre kattintva elérhető.

Pogrányi Péter

Forrás és fotó: Érintettek Egyesület

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.