A Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság Kórházi Gyógyszerészeti Szervezetének legrangosabb szakmai kitüntetésével, Dávid Lajos emlékéremmel ismerték el dr. Sebők Szilvia munkáját. Az Egyetemi Gyógyszertár Gyógyszerügyi Szervezési Intézet munkatársa, a Klinikai  Központ főgyógyszerésze a Kórházi Gyógyszerészek XXIII. Kongresszusán vehette át a kitüntetést.

Dr. Sebők Szilvia 2010 óta dolgozik a Semmelweis Egyetemen. Kezdetben az egyetemet gyári gyógyszerekkel, fertőtlenítő szerekkel, kötszerekkel ellátó Gyári Készítmények Osztály vezetőjeként, 2020. augusztus 1. óta az egyetem teljes gyógyszerellátását irányító főgyógyszerészként tevékenykedik. Elhivatottsága példa értékű, hihetetlen munkabírásával, lényeglátásával inspirálja környezetét, elnökségi tagként segítette a szakmai szervezet munkáját – hangzott el a méltatásban.

„ Alapvetően nem a kitüntetésért dolgozom, mégis jóleső érzés, hogy a kórházi-klinikai gyógyszerészet területén végzett munkámat gyógyszerész kollégáim a Dávid Lajos emlékéremmel ismerték el ”– fogalmazott a díj kapcsán dr. Sebők Szilvia. Mint azt felidézte, 2006-os végzését követően kórházi gyógyszerészként helyezkedett el. Később tett egy kitérőt a közforgalmú gyógyszerészet felé, de ez idő alatt is hiányozott neki a kórházi munka. Mind a patikai, mind a kórházi-klinikai területben közös, hogy a betegekért dolgozunk, de a klinikai gyógyszerészet esetén egy team tagjaként segítjük az orvosok, egészségügyi szakdolgozók munkáját, hogy a betegek mindenkor a megfelelő gyógyszeres terápiában részesülhessenek. Így közvetlen részesei lehetünk a betegek gyógyításának – mutatott rá. Hozzátette, jelenleg főgyógyszerészi munkájának jelentős részét szervezési feladatok teszik ki, de igyekszik a klinikai gyógyszerészi tevékenység napi eseményeit is nyomon követni.  

Bódi Bernadett
Fotó: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem

 

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.