Két egyetemi polgár – dr. Keszthelyi Márton, a Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika rezidense, és Kotmayer Lili, az Általános Orvostudományi Kar hallgatója – szakmai munkáját is elismerték a Medicina Fórum díjátadóján. A kitüntetések odaítélésénél idén a szakmai és tudományos munka elismerése mellett a koronavírus-járványban végzett tevékenység is fókuszba került.

Nyolc kiválósági díjat ítélt oda a Medicina Fórum az egészségügyben kiemelkedő teljesítményt nyújtók szakmai munkájának elismeréseként. Az idén kilencedik alkalommal átadott díj kitüntetettjei között szerepel dr. Keszthelyi Márton, a Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika rezidense, valamint Kotmayer Lili, az Általános Orvostudományi Kar hallgatója.

Kiváló rezidens 2021 címet vehetett át dr. Keszthelyi Márton, a Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika rezidense. A szakember több nemzetközi képzésben vett részt, valamint részese volt több tudományos kutatómunkának. PhD-képzését 2020-ban, az Urológia Program keretében fejezte be, kilenc publikáció köthető nevéhez. 2019 óta aktív tagja a HPV Centrum működtetésének, és a Semmelweis Egyetem Nőgyógyászati Daganatsebészeti Centrumában zajló betegutak menedzselésének. Az egyetem Ápolás és betegellátás alapképzési szakának mentőtiszt szakirányú képzésén, valamint a Képalkotó Diagnosztikai Analitikus és Orvostechnikai Tanszékén óraadó tanár. Emellett ismeretterjesztő anyagok elkészítésében is közreműködik az Apor Vilmos Katolikus Főiskolán.

Az év medikusa 2021 díjat Kotmayer Lili, az Általános Orvostudományi Kar hallgatója nyerte el, aki elsőéves orvostanhallgatóként csatlakozott az I. Sz. Patológiai és Kísérleti Rákkutató Intézetben működő MTA Lendület Molekuláris Onkohematológia Kutatócsoporthoz. Tudományszervezői és tudományos közösségi aktivitás terén is kiemelkedő a teljesítménye: 2018 óta a Semmelweis Egyetem Korányi Frigyes Szakkollégiumának tagja, 2019-től az I. Sz. Patológiai és Kísérleti Rákkutató Intézet TDK-titkára, az egyetem Tudományos Diák Tanácsának és Kerpel-Fronius Ödön Tehetséggondozó Programjának tagja. A COVID-19 járvány kezdete óta önkéntes szerződéssel segítette az onkológiai betegellátást.

A Gundel Étterem rendezvénytermében tartott szűk körű díjátadón köszöntőt mondott dr. Velkey György, a Magyar Kórházszövetség elnökhelyettese, az elismeréseket dr. Kovács Árpád, a zsűri elnöke és Nógrádi Tóth Erzsébet, a Medicina Fórum projektigazgatója adta át a nyerteseknek.

Horváth Dóra
Fotók: Medicina Fórum

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.