Életútinterjút készített az M5 televízió „Ez itt a kérdés” című portréműsora dr. Merkely Béla rektorral. A teljes műsor megtekinthető ide kattintva.

„Egy műtét minden lépését előre végig kell gondolni, és számolni kell a különböző lépések okozta nehézségekkel, szövődményekkel is. Ha erre készülünk, a beavatkozás eredményessége sokat fog javulni” – fogalmazott dr. Merkely Béla az M5 Ez itt a kérdés című műsorában. A rektor a vele készült életútinterjúban kiemelte, a sportból eredő versenyszellem miatt a kritikus műtétek, nehéz esetek jelentik számára a kihívást. Dr. Merkely Béla munkásságával a világ élmezőnyébe helyezte a hazai felnőtt szívtranszplantációt, hozzá köthető a hazai műszívprogram elindítása is. Jelenleg a strukturális intervenciók, a billentyű-, valamint a minimál invazív beültetések állnak figyelme fókuszában.

A rektor a beszélgetés során kitért a személyes példamutatás fontosságára, szólt a sporthoz fűződő viszonyáról, családjáról, pályaválasztásáról, mentorairól, az általa vezetett Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikán történt fejlesztésekről. Szólt arról is, hogy rektorként milyen víziói vannak, de szóba került a pandémia, illetve annak tanulságai is.

Teljes portré az M5 YouTube-csatornáján megtekinthető. 

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.