Közös körlevelet adott ki dr. Merkely Béla rektor és dr. Szabó Attila, a Klinikai Központ elnöke (KK). Ebben felhívják a figyelmet arra, hogy a KK munkatársai az első pillanattól jelen vannak a COVID-19 betegek ellátásban, így a fertőzésnek legjobban kitett személyek közé tartoznak. Éppen ezért a rektor és a KK elnöke mindazon egészségügyi és egészségügyben dolgozó munkatársnak ajánlja a 3. oltás beadatását, akik a hazai oltási rendnek megfelelően megkapták első, illetve ismételt oltásukat és nem szenvedtek COVID-19 fertőzésben. A körlevél teljes szövege az alábbiakban olvasható. Az egyetem három oltópontján minden egyetemi munkatárs jelentkezhet az oltás felvételére, előzetes időpontfoglalást követően. Az ezzel kapcsolatos részletes információ a Munkatársak felületen belső hálózatból érhető el.   
Tisztelt Semmelweis Polgárok!

A Semmelweis Egyetem Klinikai Központjának szervezeti egységei kezdetektől vezető szerepet játszottak a COVID-19 elleni küzdelemben. A Klinikai Központ egészségügyi és egészségügyben dolgozó munkatársai így az első pillanattól tevőlegesen jelen voltak és vannak a COVID-19 pozitív betegek ellátásában, ezzel a fertőzésre is legjobban kitett személyek közé tartoznak.

Fontosnak tartjuk, hogy Önök hivatásukat ebben a helyzetben is legnagyobb biztonságban végezhessék, ezért a védekezési protokollok betartása mellett, a Semmelweis Egyetem Rektora és Klinikai Központ Elnöke mindazon egészségügyi és egészségügyben dolgozó munkatársnak ajánlja a 3. oltás beadatását, akik a hazai oltási rendnek megfelelően megkapták első, illetve ismételt oltásukat és nem szenvedtek COVID-19 fertőzésben.

Dr. Merkely Béla rektor
Dr. Szabó Attila, a Klinika Központ elnöke

Az oltást a Semmelweis Egyetem minden munkatársa felveheti az intézmény területén üzemelő három oltópont bármelyikén előzetes online időpontfoglalással. Az oltópontok, valamint az időpontfoglaló felületek elérhetősége belső hálózatból elérhető a Munkatársak felületen, ide kattintva

 

 

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.