A Semmelweis Egyetem összesen hat szakon – általános orvos, gyógyszerész, egészségügyi menedzser, egészségügyi szervező, szociális munka, konduktor – hirdetett pótfelvételi eljárást, amely során 41 hallgató nyert felvételt a 2021/2022-es tanévre.

Azoknak, akiknek az általános felvételi eljárás során nem sikerült felvételt nyerniük felsőoktatási intézménybe, pótfelvételi eljárás keretében augusztus 8-ig volt lehetőségük jelentkezni a szeptemberben induló képzésekre. A Semmelweis Egyetem összesen hat szakon államilag támogatott és önköltséges finanszírozási formában, három képzési szinten hirdetett pótfelvételi eljárást.

A nyilvánosságra hozott ponthatárok alapján államilag támogatott finanszírozású általános orvos szakra 2 fő nyert felvételt, a bekerüléshez 445 pontra volt szükség.

Gyógyszerész szakon 14 fő kezdheti meg tanulmányait szeptemberben. Az államilag támogatott helyek elnyeréséhez 380 pontot kellett teljesíteni, míg az önköltséges finanszírozású hallgatóknál 343 pont elérése volt a felvételi kritérium.

Az Egészségügyi Közszolgálati Kar három szakon hirdetett pótfelvételit. Az egészségügyi menedzser mesterképzésre csak önköltséges finanszírozási formában nyílt lehetőség jelentkezni. Nappali tagozatra 7 fő nyert felvételt, amelyhez 81 pontot kellett elérni, levelező tagozaton 3 fő teljesítette a felvételhez szükséges 86 pontot. Az egészségügyi szervező alapképzésnél az államilag támogatott és az önköltséges finanszírozás esetében is 338 pont volt a ponthatár. Önköltséges formában 1 fő, míg állami ösztöndíjasként 8 fő nyert felvételt. A szociális munka mesterképzésre a pótfelvételi eljárás során egyedül levelező munkarendben és önköltséges formában volt lehetőség jelentkezni. A felvételhez szükséges 92 pontot 1 fő teljesítette.

Kar Szak Képzési szint/Munkarend/Finanszírozás Ponthatár Létszám
ÁOK általános orvos ONA 445 2
ÁOK általános orvos ONK n.i. n.i.
GYTK gyógyszerész ONA 380 9
GYTK gyógyszerész ONK 343 5
EKK egészségügyi menedzser MNK 81 7
EKK egészségügyi menedzser MLK 86 3
EKK egészségügyi szervező ANA 338 8
EKK egészségügyi szervező ANK 338 1
EKK szociális munka MLK 92 1
PAK konduktor ANA 325 5
PAK konduktor ANK 325 0

A Pető András Kar nappali munkarendű, állami ösztöndíjas konduktor alapképzésére történő bekerüléshez 325 pont elérésére volt szükség, a szakra 5 fő nyert felvételt.

Mint arról korábbi cikkünkben beszámoltunk, a 2021/2022-es tanévre az általános felvételi eljárás során összesen 2269 hallgató nyert felvételt a felsőoktatási ponthatárok július 22-i kihirdetésekor, közülük 150-en önköltséges formában tanulnak majd. Az orvos- és egészségtudományi területen idén is a Semmelweis Egyetem képzésein alakultak legmagasabban a pontszámok.

Horváth Dóra
Fotó (illusztráció): Kovács Attila – Semmelweis Egyetem

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.