A hagyományoknak megfelelően idén is a Nagyvárad téri Elméleti Tömbben (NET) rendezték meg a Végzős Bált, amelyen közel 200-an vettek részt. A végzős hallgatókat dr. Merkely Béla rektor köszöntötte.

A mai alkalom a boldogságról szól, hiszen sikeres államvizsgát tettek, legtöbbjüket pedig már fel is avatták és diplomáját is átvehette – emelte ki dr. Merkely Béla ünnepi beszédében. „A legtöbb dolgot, amit Önöknek adhattunk, egy Goethe-idézet fogalmazza meg a legjobban: gyökereket és szárnyakat” – fogalmazott a rektor, hozzátéve: ezek a gyökerek kötik őket a Semmelweis Egyetemhez, 250 éves tradíciójához és alumnijához, a szárnyak pedig szabadságot, lehetőséget, a tanulási vágy teljesülését biztosítják, amellyel akár külföldre is mehetnek, de remélhetőleg visszaszállnak vele, hogy a gyökerekhez közel helyezkedjenek el.

Galéria

7kép

A 2021. július 8-án a NET-ben megrendezett Végzős Bálon közel 200-an vettek részt. A megnyitó és dr. Merkely Béla rektor ünnepi köszöntője után hallgatói műsor, majd jazz zenével kísért díszvacsora következett. Az estét jótékonysági tombola, majd afterparty zárta.

Szabó Ádám
Fotó: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.