A Magyar Gyermekorvosok Társaságának rangos díjait vehette át a Semmelweis Egyetem I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikájának két munkatársa: dr. Tulassay Tivadar rector emeritus és dr. Reusz György egyetemi tanár. A társaság szokásos éves elismeréseit a szervezet Pécsett rendezett nagygyűlésén, ünnepélyes emlékülésen osztották ki.

Schoepf-Merei-emlékérmet kapott dr. Tulassay Tivadar, aki Schoepf-Merei Ágost emlékének ápolásán túl a gyermekgyógyászat, a gyermekegészségügy területén kiemelkedő jelentőségű szakmai, szakmapolitikai munkássága és a társaság fejlődésében betöltött szerepe elismeréseképpen vehette át a díjat. A Semmelweis Egyetem korábbi rektora online jelentkezett be és tartotta meg Schoepf-Merei Ágost emlékelőadását, amelyben a jeles gyermekgyógyász szakmai életútjának részletgazdag ismertetésén túl méltatta hazaszeretét, hazafiasságát, bízva abban, hogy a mai fiataloknak is például szolgálhat a neves előd munkássága és személyisége.

Dr. Tulassay Tivadar

Galéria

3kép
Dr. Reusz György
Dr. Reusz György

Kerpel-Fronius-díjjal ismerték el dr. Reusz Györgynek a gyermekorvoslás területén kifejtett magas szintű tudományos munkásságát. A díjazott előadásában a gyermekorvoslás múltjának nagyjai mellet az utódok fontosságáról is beszélt, bemutatva fiatal kollégáit.

Az ünnepélyes ülésen a hagyományos elismerések mellett, egy új díjat is kiosztottak, a Gyermekgyógyászat folyóiratban megjelent legjobb esetismertetés első szezőjének járó Oláh Éva-emléktollat. Az elismerésben elsőként dr. Elmont Beatrix, a Zala Megyei Szent Rafael Kórház gyermekgyógyásza részesült.

Hiller Balázs
Fotó: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem (kiemelt kép), Magyar Gyermekorvosok Társasága (galéria)

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.