„Az ápolás szent és tiszta hivatás, hiszen a szenvedőnek enyhülést, a haldoklónak könnyebbséget, a gyógyulónak életet ad, de szent és tiszta hivatásra csak az emberszeretet teheti.”

Florence Nightingale

Kedves Ápoló Kollégák!

A legszebb és legszentebb hivatás mások segítése, a rászorulók, betegek gyógyítása, ápolása. Tenni ezt mindig, minden helyzetben és a legnehezebb körülmények között is. A hivatást sokan sokféle módon értelmezik. Ha a lexikonok száraz és rövid értelmező leírásait vesszük alapul a hivatás szónál megtaláljuk a következőket: „életcél, feladat” vagy a „Teremtő által valakire ráruházott feladat”.

Soha nem volt kétséges, hogy Önök hivatást választottak. Az elmúlt hónapok pedig mindenki számára bebizonyították, hogy a legnehezebb körülmények között is kitartanak és a legmagasabb szinten végzik munkájukat.

Ma Önöket köszöntjük és köszönjük munkájukat. Köszöntik Önöket a betegek, a betegek hozzátartozói, mi, Önökkel együtt dolgozó munkatársak. Isten éltesse Önöket, a Semmelweis Egyetem ápolóit ma és az év minden napján, hiszen hivatást választottak, amelyért minden nap köszönet jár!

Dr. Merkely Béla rektor,
Dr. Szabó Attila klinika rektorhelyettes, a Klinikai Központ elnöke

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.