Átadták a Nagyvárad téri Elméleti Tömb (NET) újonnan kialakított hallgatói tereit. A NET 1. emeletén a főbejárat feletti átkötő híd és az előtte lévő terület, valamint az ún. zsibongó újult meg 18 millió forintos forrásból, a hallgatói igényeknek megfelelően.

Az egyetem saját költségvetéséből eddig mintegy 170 millió forintot fordított a hallgatói közösségi terek megújítására több helyszínen, az Anatómiai Tömbben, a Központi Betegellátó Épület udvarán, valamint a Nagyvárad téri Elméleti Tömbben. A NET első emeletén történt fejlesztések összege 18 millió forint, az átadás alkalmából szervezett múlt heti bejáráson jelen voltak az egyetem és a hallgatói szervezetek vezetői.

A hallgatói terek fejlesztése a rektori program részeként kezdődött meg az egyetemen azzal a céllal, hogy az itt tanulók két elméleti óra között nyugodt, inspiráló környezetben készülhessenek, tanulhassanak, építhessék közösségi kapcsolataikat

–  fogalmazott a múlt héten tartott bejáráson dr. Merkely Béla. Mint a rektor hangsúlyozta, azt szeretné elérni, hogy a hallgatók otthon érezzék magukat a Semmelweis Egyetemen.

A meglévő infrastruktúra felújításán túl, a jövőben az új beruházásoknál, fejlesztéseknél minden esetben prioritásként jelenik meg a hasonló közösségi, hallgatói terek kialakítása – mondta dr. Pavlik Lívia kancellár, aki kiemelte: az egyetem legfontosabb szereplői a hallgatók, így alapvető cél, hogy ők jól érezzék magukat.

Galéria

5kép

Feketéné dr. Szabó Éva stratégiai és fejlesztési rektorhelyettes rámutatott: az egyetem bebizonyította, hogy jól mozog a digitális térben is, az elméleti képzések terén is sikerrel állt át az online oktatásra. Mégis a mostani időszakban még inkább érezzük, hogy mennyire fontosak a személyes találkozások. Így külön öröm, hogy mire visszaállhat az egyetem teljes mértékben a jelenléti oktatására, megújult terek várják a hallgatókat – fogalmazott.

„Hallgatók részéről, a Hallgatói Önkormányzat (HÖK) közvetítésében fogalmazódott meg az az igény, hogy ezeket a kissé elfeledett tereket újra a hallgatói élet meghatározó pontjaivá tegyük. Adottságainál fogva rendkívül kellemes és alkalmas helyet nyújtanak akár a tanulásra, akár a kikapcsolódásra, kávézásra, beszélgetésre, pihenésre” – mondta Tripolszky Bálint HÖK-elnök. A bútorokat, azok színvilágát, stílusát a HÖK választotta ki, és ezek a hallgatói szervezet tulajdonába is kerültek. A szükséges építési, kialakítási munkákat (pl. burkolatcsere, festés, falbontás és építés, ajtócsere, informatikai kábelek behúzása, álmennyezet festése, mennyezetei világítás cseréje) a Műszaki Főigazgatóság koordinálta.

Dobozi Pálma
Fotó: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.