Az egyetem érintett munkavállalóinak tart belső, online fórumot február 24-én 18.00-kor dr. Merkely Béla rektor és dr. Pavlik Lívia kancellár az egészségügyi szolgálati jogviszony változásairól, a Semmelweis Érdekvédelmi Szövetség (SÉSZ) kezdeményezésére. A rendezvényen dr. Feketéné dr. Szabó Éva stratégiai és fejlesztési rektorhelyettes, dr. Szabó Attila klinikai rektorhelyettes, a Klinikai Központ elnöke és dr. Reichert Péter, az Emberierőforrás-gazdálkodási Főigazgatóság (EGFI) főigazgatója vesz részt. A tájékoztatás mellett az érintettek előzetesen beküldött kérdéseikre is választ kaphatnak. Az esemény nem sajtónyilvános.

Az egészségügyi szolgálati jogviszonyváltozás az egyetem 5800 dolgozóját érinti, akik az elmúlt hetekben megkapták az egészségügyi szolgálati szerződést, melyet az EGFI az előírásoknak megfelelő módon az ún. elektronikus tárhelyre töltött fel.  

A Semmelweis Egyetem már tavaly decemberben, az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló 2020. évi C. törvény végrehajtási rendeleteinek megjelenését követően részletesen tájékoztatta az érintett dolgozókat a változással kapcsolatos jogszabályi rendelkezésekről. Ezt követően az egyetem vezetése a Szenátus és a Klinikai Központ ülésein adott tájékoztatást a jogszabályi környezet változásáról, valamint rektori fórumot tartottak a klinikavezetőknek és főigazgatói fórumot a főnővéreknek.

Az egészségügyi szolgálati jogviszonyban álló személy illetményen felüli díjairól és a vezetői juttatásokról szóló országos kórház-főigazgatói tájékoztató 2021. február 3-án, az egészségügyi szolgálati jogviszonyban álló személy illetményen felüli díjairól és a vezetői juttatásokról, valamint a további jogviszonyok engedélyezési eljárásáról szóló utasítás (1/2021. és 2/2021. OKFŐ utasítás) pedig február 9-én került kiadásra. Ezt követően az 530/2020. (XI. 28.) Kormányrendelet rendelkezéseinek megfelelően, ezen tájékoztatók tartalmát beépítve, az egyetem haladéktalanul megkezdte az egyénre szabott munkaszerződések elkészítését és feltöltését.

A Semmelweis Egyetem vezetése elkötelezett a dolgozók minél pontosabb tájékoztatása iránt, ezért a SÉSZ kezdeményezésére 02. 24-én 18.00-kor az alábbi linken elérhető Zoom fórumon ad tájékoztatást minden érintett munkavállalónak:

https://semmelweis.zoom.us/j/93518783171 (a belépéshez erre kell rákattintani)

Regisztrációra nincs szükség!

A fórum élőben is követhető lesz az egyetem honlapján azon egyetemi dolgozók számára, akik a Zoom létszámkorlátja miatt a videókonferenciába nem tudnak közvetlenül csatlakozni.

Az élő közvetítés a következő felületen lesz elérhető a fórum indulásától számítva: https://semmelweis.hu/eszj-online-forum/

A munkatársak kérdéseiket továbbra is az alábbi linkre kattintva tudják a fórum szervezőinek előzetesen beküldeni, február 24-én 12:00-ig:

https://sesz.hu/#!/hirolvaso/kerdesek-es-valaszok-az-egeszsegugyi-jogviszonyvaltasrol-es-a-munkaszerzodesrol

 

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.