Három napos, online tanfolyamot szervezett a Belgyógyászati és Onkológiai Klinika az anyagcsere csontbetegségekről, melyen minden korábbinál többen, 540-en vettek részt.

A Belgyógyászati és Onkológiai Klinika immár 29. alkalommal rendezte meg az anyagcsere csontbetegségekről szóló éves tanfolyamát, melyre idén a COVID-helyzet miatt online került sor. Az eseményre minden korábbinál többen, 540-en regisztráltak, akik 2021. január 13. és február 7. között az interneten nézhették meg a prezentációkat.

A tanfolyam 30 előadásában szó esett többek között az űrutazás csonthatásairól; a csonttömeg és csontminőség meghatározásáról; a D-vitamin szerepéről és hiányáról, valamint a hypoparathyreosisről. Az érdeklődők online vizsga letételével igazolhatták a tanfolyamon történő eredményes részvételt, amely 48 kreditpontot ért. Február 5-én Zoom-kerekasztalt is rendeztek, ahol az esemény előadói válaszoltak a résztvevők kérdéseire.

Mivel a rendezvény idén online zajlott, az érdeklődőknek nem kellett regisztrációs díjat fizetniük, a felmerülő költségeket a szponzoráló cégek biztosították. A résztvevők visszajelzése a rendhagyó forma ellenére egyértelműen pozitív volt, reméljük, a tanfolyam nemcsak számukra bizonyult hasznosnak, de tovább öregbítette az egyetem és a klinika hírnevét is – mondta el dr. Takács István egyetemi tanár, a Belgyógyászati és Onkológiai Klinika igazgatója.

Szabó Ádám
Fotó: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem (illusztráció)

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.