„Az ember ott kezdődik, hogy teremt valamit. Valakinek lenni a semmiből. Nem a legkisebb, hanem a legnagyobb ellenállást keresni. Csak azt érdemes megcsinálni, ami lehetetlen.”
                                                                                    Hamvas Béla

Nincs csodálatosabb hivatás, mint mások segítése, az elesettek, betegek ápolása gyógyítása, sokszor a lehetetlen leküzdése. Kossuth Zsuzsanna emlékére, ma hazánkban a Magyar Ápolók Napját ünnepeljük. Kossuth Zsuzsanna nemcsak hazánkban, hanem nemzetközi szinten is megelőzte korát és az elsők között szervezte meg Kossuth Lajos felkérésére az Országos Főápolói Hivatalt.

Az ápolói hivatás az egyik legszentebb, amelynek lényege a beteg embertársaink önzetlen segítése.

A mostani, kihívásokkal teli napokban érzi igazán mindenki az ápolói hivatás fontosságát, de nehézségeit is. A Semmelweis Egyetemen dolgozó 2250 ápoló és szakdolgozó mindig magas szinten gyakorolta és gyakorolja hivatását. A COVID-19 pandémia megmutatta, hogy a különleges, kihívásokkal teli helyzetekre is igaz, hogy a Semmelweis Egyetem ápolói és szakdolgozói elkötelezettek, csapatként tudnak dolgozni és klinikákon átívelően segítik egymás munkáját. Önök az elmúlt évtizedek során soha nem látott összefogást mutattak, amely mások számára is példaértékű. A COVID-19 okozta vészhelyzetben, a frontvonalban harcolnak a láthatatlan ellenség ellen. Ápolóink a frontharcosok, a reménységek, hogy a járvány elleni harcot sikerre visszük.

A Semmelweis Egyetem vezetése, munkatársai és betegeik is köszönik az Önök munkáját.

Isten éltesse és Isten óvja Önöket!

 

                                                                                                   Dr. Szabó Attila
                                                                                              Klinikai Központ, elnök

 

Kiemelt kép (illusztráció): pixabay

 

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.