A Semmelweis Egyetem január 15-16-i online nyílt napjának programját számos videó is színesíti majd. Az érdeklődők több, hallgatók által vezetett virtuális egyetembejáráson keresztül ismerkedhetnek különböző oktatási helyszínekkel, a hallgatói élet legkedveltebb tereivel. A videók segítségével olyan exkluzív helyekre is betekintést nyerhetnek a résztvevők, mint a boncterem vagy a propedeutikai tanlabor. A kétnapos online rendezvényen az egyetem mind a hat kara, négy középfokú szakképző iskolája, valamint a Tudományos Diákkör és a Kerpel-Fronius Ödön Tehetséggondozó Program is bemutatkozik.

Habár a járványhelyzet miatt az érdeklődők nem tudnak személyesen találkozni a Semmelweis Egyetem vezetőivel, oktatóival, orvos- és egészségügyi szakembereivel vagy hallgatóival és meglátogatni sem tudják az intézményt, így is lehetőségük lesz megismerni a Semmelweis Polgárok életét. Az egyetem január 15-16-án online nyílt napot tart, amelyen a felvételiző diákok nemcsak érdekes előadásokat hallgathatnak és feltehetik kérdéseiket a tájékoztató fórumon, de számos, az eseményre készült videót is láthatnak, amely bemutatja az egyes karokon folyó oktatást és a hallgatói életet is. Az ÁOK, a GYTK és a FOK hallgatói kisfilmjei exkluzív helyszínekre is betekintést engednek: a boncterembe, a propedeutikai tanlaborba vagy a betegellátás egyéb helyszíneire nagyszámú érdeklődő egy hagyományos nyílt napon sem látogathatna el, most azonban maguk a hallgatók mutatják be a videókban az itt a folyó munkát. A szemináriumi és gyakorlati órák helyszínei mellett az érdeklődők online formában felfedezhetik a hallgatói élet tereit, valamint a szabadidő és kikapcsolódás legkedveltebb színhelyeit is.

A virtuális egyetembejárás mellett a Semmelweis Online Nyílt Nap számos egyéb programmal várja a felvételizőket: dr. Merkely Béla rektor köszöntője után animációs kisfilmmel mutatkozik be az egyetem hat kara, majd szekciókra bontva folytatódik az esemény. Az érdeklődők megismerhetik az intézmény tehetséggondozó programjait, a Kerpel-Fronius Ödön Tehetséggondozó Program és a Tudományos Diákkör szekciójában izgalmas tudományos-ismeretterjesztő előadások is láthatóak majd. Az Általános Orvostudományi Kart annak vezetői mutatják be, az oktatók és a hallgatók pedig fogadóórán válaszolnak a kérdésekre.  Az szakirányokra, specializációkra és szakirányú továbbképzésekre bontva, Zoom-előadások formájában mutatkoznak be, amelyek után élő fórumon a résztvevők kérdéseiket is feltehetik. Az Egészségügyi Közszolgálati Kar programjai a Digitális Egészségtudományi Intézetet ismertetik. A Fogorvostudományi Kar programjában bemutatkoznak az egyes szervezeti egységek és klinikák, valamint online fogadóórát is szerveznek. A Gyógyszerésztudományi Kar előadásaiból többek között megismerhetjük a tablettakészítés és gyógyszerkutatás folyamatát, valamint a gyógynövények szerepét a modern orvoslásban. A Pető András Kar kisfilmben ismerteti a felvételihez szükséges alkalmassági vizsgát, emellett az itt zajló, az egész világon egyedülállónak számító konduktorképzés is bemutatkozik, amelynek gyakorlótereiről, valamint az elhelyezkedési lehetőségekről is tájékozódhatnak azok, akik jelentkeznek az eseményre.

Az Online Nyílt Nap alkalmából újabb három videóval bővült a Miért a Semmelweis?-sorozat is, amelynek rövid videóiban Semmelweis Polgárok mesélnek az egyetemmel való kapcsolatukról és élményeikről. Ezek a videók szintén az eseményen láthatóak majd először.

Szabó Ádám
Fotó: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem (illusztráció)

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.