Az Egészségügyi Menedzserképző Központ aktív részvételével készült el az a lakosságnak szóló kvíz, aminek segítségével bárki tesztelheti tudását és fejlesztheti meglévő ismereteit az antibiotikumokról és az antimikrobiális reszisztenciáról. A projekttel – a novemberi antimikrobiális rezisztencia hetéhez csatlakozva – szeretnék felhívni a figyelmet a téma fontosságára. A teszt az EMK  honlapján magyarul is elérhető erre a linkre kattintva.

Az antimikrobiális rezisztencia világméretű népegészségügyi probléma, erre szeretnék felhívni a figyelmet az Egészségügyi Menedzserképző Központ munkatársai az AMR DetecTool projekt keretében készített lakosságnak szóló kvízzel, aminek segítségével bárki tesztelheti tudását és fejlesztheti meglévő ismereteit az antibiotikumokról és az antimikrobiális reszisztenciáról. A kvízt 2021. január 30-ig lehet kitölteni, a teszten száz százalékos eredményt elérők között tíz angol nyelvű „Micro-Combat” kártyajátékot sorsolnak ki a szervezők, amelyet az IS GLOBAL munkatársai terveztek.

A kvízt a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központ és az IS Global készítette az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT-Health) által finanszírozott AMR DetecTool projekt keretében. A tudáspróba magyar és angol nyelven is elérhető az EMK honlapján.

Bódi Bernadett
Fotó forrása: EMK

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.