Idén először online mutatták be a hazai egészségügyet és egészségipart részletesen elemző Medicina évkönyvet, amely immár 8. alkalommal jelent meg. A rendezvény keretében adták át az egészségügyi szolgáltatóknak, egészségipari szereplőknek, illetve orvosoknak meghirdetett pályázatokon odaítélt Medicina díjakat is. A Kiváló Fiatal Gyógyszerész PhD-hallgató díjat dr. Kazsoki Adrienn, a Gyógyszerügyi Szervezési Intézet tanársegédje kapta, az Év Medikusa 2020 elismerést pedig dr. Major Dávid, a Népegészségtani Intézet munkatársa nyerte el.

A Medicina 2020 online díjátadóján hirdették ki a többi között az év Kiváló Fiatal Gyógyszerész PhD-hallgatója és az Év Medikusa elismeréseket. A gyógyszerkutatásban kiemelkedő teljesítményt nyújtó gyógyszerészeknek járó díjat dr. Kazsoki Adrienn, a Gyógyszerügyi Szervezési Intézet tanársegédje kapta, aki kutatómunkáját dr. Zelkó Romána intézetigazgató vezetésével végzi a nanoszálas gyógyszerhordozó rendszerek formulálása és vizsgálata témában. Eddig 13 közleménye jelent meg rangos nemzetközi folyóiratokban, jelenleg egy oktatásfejlesztési pályázatban is vesz részt, melynek célja az intézetben oktatott tantárgyak digitális tananyagfejlesztése – hangzott el a méltatásban.

Az Év Medikusa díjat a kiváló tanulmányi eredményt és tudományos, valamint közéleti feladatokat végző medikusok számára ítélik oda. Az elismerést idén dr. Major Dávid, a Népegészségtani Intézet munkatársa, a Balassagyarmati Egészségnevelő Program koordinátora nyerte el. Dr. Major Dávid az egészségfejlesztés mellett jelentős sportkardiológiai tudományos publikációval is rendelkezik, példamutató a lakosság tájékoztatása iránti felelősségvállalása, jelentős szerepet vállat a  járványügyi védekezésben is – szólt a méltatás.

Az online eseményen dr. Szócska Miklós, az Egészségügyi Menedzserképző Központ igazgatója is tartott előadást. A díjátadó keretében mutatták be a már nyolcadik alkalommal megjelenő Medicina évkönyvet is, amelyben 52 elemző íráson kívül számos szempont alapján listázzák, rangsorolják az egészségügy intézményeit és résztvevőit.

Bódi Bernadett
Fotó: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem 

 

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.