Dr. Palkovics László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) minisztere és Schanda Tamás, az ITM miniszterhelyettese a Facebook-ra feltöltött videóban köszönték meg a Semmelweis Egyetem egészségügyi dolgozóinak a mostani koronavírus idején tanúsított helytállását.

„Szeretném megköszönni az orvosoknak, nővéreknek, szakszemélyzetnek azt a munkát, amit itt végeznek!” – mondta el dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a Facebook-ra feltöltött videóban. Hozzátette: „A Semmelweis Egyetem nemcsak oktat, nemcsak kutat, hanem az egyik legkiválóbb, sőt, talán a legkiválóbb betegellátó rendszerünk Magyarországon.”

Schanda Tamás miniszterhelyettes, parlamenti és stratégiai államtitkár az egyetem Tömő utcai klinikájának meglátogatásakor a videóban úgy fogalmazott: „Az egészségügyben dolgozók hősök, ezt ma is jól láthattuk. Köszönjük nekik azt a munkát, amit a mindennapokban végeznek! A kórházban fekvőknek, illetve az otthon gyógyulóknak pedig sok erőt, kitartást és türelmet kívánunk!”

„A legfontosabb az, hogy ha tudjuk, kerüljük el a betegséget. Ebben a járványügyi helyzetben a legfontosabb az önkorlátozás” – emelte ki a videóban dr. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora, aki felhívta a figyelmet a személyes kontaktusok csökkentésének, a maszkhasználatnak, a kézmosásnak, az udvarias távolságtartásnak, valamint immunrendszerünk erősítésének fontosságára.

Szabó Ádám
Fotó (borítókép): Kovács Attila – Semmelweis Egyetem

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.