Az Egészségügyi Menedzserképző Központ (EMK)  2021-től elérhető, szociális szolgáltatásmenedzsment szakirányú továbbképzésére azokat a szociális szférában dolgozó intézményvezetőket, vagy intézményvezetői feladatra készülőket várják, akik a hatályos jogszabályi környezetben érvényes, elmélyült, korszerű ismereteket szeretnének gyakorlatorientált képzés keretében szerezni.

Az Egészségügyi Menedzserképző Központ új szakirányú továbbképzést indít 2021-től, melyre elsősorban a szociális szférában dolgozó intézményvezetőket, illetve vezetői pályára készülő szakembereket várnak. A szociális szolgáltatásmenedzsment szakirányú továbbképzés (SZVK) arra készíti fel a hallgatókat, hogy képesek legyenek saját vezetői szerepüket és az általuk irányított intézmények vagy szolgáltatók működését rendszerszemléletben értelmezni, gyakorlatias döntéseket hozni, valamint a szakmai feladatok irányításához a hatályos jogszabályi környezetben érvényes, elmélyült, korszerű ismeretekkel rendelkezzenek.

A vezetéshez szükséges kompetenciák fejlesztése, a jó gyakorlatok megismerése és a gyakorlati munka elvégzése során konkrét eszközöket kapnak a hallgatók mindennapi munkájuk magas minőségű ellátásához, így a megszerzett végzettség tudatos szociális vezetői munkát alapozhat meg. A vezetői karrierre készülő leendő vezetőket és a már gyakorló vezetőket is sokrétű, több pillérből építkező képzési program várja. A „Szociális szolgáltatások rendszere és stratégiák”, a „Szociális szervezet keretei és folyamatai”, a „Szociális szervezet vezetése”, a „Fenntartható finanszírozás”, a „Szociális innováció” és a „Vezetői technikák elsajátítása” részek egymásra épülve, de más-más oldalról járulnak hozzá a hallgatók elméleti és gyakorlati ismereteinek, valamint szociális vezetői kompetenciáik fejlesztéséhez.

Egészségügyi Menedzserképző Központ
Fotó: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.