A tavaszi időszakhoz hasonlóan, a koronavírusos betegek ellátására való felkészülés keretében átmenetileg új helyszínre költözik a Semmelweis Egyetem Belgyógyászati és Onkológiai Klinika onkológiai profiljának betegellátó tevékenysége 2020. október 5-étől. A változásról minden érintett beteg tájékoztatást kap a következő napokban.

A Semmelweis Egyetem Belgyógyászati és Onkológiai Klinika onkológiai profiljának betegellátási tevékenysége – így a nappali, kúraszerű ellátás – a jelenlegi, Tömő utcai helyszínhez közel eső Urológiai Klinika onkológiai betegellátásra kialakított területére kerül át 2020. október 5-étől, amely elegendő kapacitással rendelkezik ehhez. Az átszervezésre – a tavaszi időszakhoz hasonlóan – a koronavírusos betegek ellátására való felkészülés keretében kerül sor, és az onkológiai betegek biztonságos ellátását is szolgálja.

A Tömő utcai épületben található az egyetem Pulmonológiai Klinikája, amely a koronavírusos betegek egyik kijelölt ellátóhelye, így ebben az épületben alakít ki további COVID-19 ellátó kapacitást az egyetem a felkészülés keretében.

Szervezeti egységek ideiglenes áthelyezésére a világjárvány első hulláma során is sor került, ez mind a hazai, mind a külföldi intézmények esetében természetes része a járványhelyzet fokozódására való tudatos felkészülésnek.

Dobozi Pálma
Kiemelt kép (illusztráció): Kovács Attila – Semmelweis Egyetem

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.