67-en vehettek át rektori és dékáni dicséreteket, valamint tudományos kinevezéseket az Általános Orvostudományi Kar (ÁOK) rendezvényén. Többek között egyetemi docensi, kutatóprofesszori és igazgatói megbízást kaptak a kar munkatársai.

Az ünnepség hagyományosan július elsején, a Semmelweis Nap keretein belül szokott megrendezésre kerülni, a járványügyi helyzet miatt azonban az ÁOK ezúttal saját rendezvényén köszöntötte a munkatársakat. A dicséretek és kinevezések átadása előtt dr. Kellermayer Miklós mondott beszédet. A Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karának dékánja rámutatott: egy ünnepen három fontos dologról nem szabad megfeledkezni – illendő köszönetet kifejezni, kéréseinket megfogalmazni és elszámolható ígéreteket tenni. Megköszönte a kinevezetteknek azt a helytállást, amit eddigi életpályájuk során, különösen a mostani járványhelyzetben felmutattak. Dr. Kellermayer Miklós szerint a most átadott elismerések fontos mérföldkőként szolgálnak a kollégák életében.

Az ÁOK dékánja arra is rámutatott, visszatérő kérdés, hogy a társadalom elegendően hálás-e azért a tanítói és kutatói teljesítményért, melyet a tudomány területén végeznek. A válasz szerinte egyszerű: nem. Ne feledjétek: maga az intellektuális út, továbbá az az egyetemi közeg, amelyben dolgoztok a szellem szabad szárnyalását teszi lehetővé, amely mással nem mérhető, örök érték. Hiszem, hogy a 250 éves Semmelweis Egyetem olyan szellemi környezetet tud adni Önöknek, nektek, amelyben a szellemi szárnyalás nagy ívben megvalósulhat – fűzte hozzá a dékán

Dr. Kellermayer Miklós azt kérte a díjazottaktól, hogy olyan utat járjanak, amelyen az igazság keresői és az emberi élet védelmezői maradnak.

A 2020. évi ÁOK-s kinevezések és dékáni dicséretek díjazottjainak névsora az alábbi linken olvasható.

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.