A június 22-26 között első alkalommal szervezett ottalvós nyári táborban a Semmelweis Egyetem Napköziotthonos Óvodájának nagycsoportosait a különböző kézműves programok mellett lovaglás, kincskeresés és sajtkészítés is várta az egyetem horányi üdülőjében. Az óvódapedagógusok a programokat a koronavírus-járvány kapcsán bevezetett egészségügyi előírások szigorú betartása mellett szervezték meg.

Az idén először megrendezett nyári táborban összesen 13 nagycsoportos vett részt, akik számára izgalmas és tartalmas programokat igyekeztünk összeállítani – mesélte Gál Edit, a Semmelweis Egyetem Napköziotthonos Óvodájának vezetője. Az egyetem horányi üdülőjében eltöltött öt nap alatt a gyerekek ellátogattak a szigetmonostori klímaközpontba, ahol különböző kézműves programokkal várták őket. Népszerű volt a nemezelés és a virághajtogatás újrahasznosított papírból, valamint a sajtkészítés is. Az óvodások megnézték a Vízkelői-tanösvényt, a Bükkös-patakot és a Monostori Lovas Farmot is, ahol a lovaglást is kipróbálhatták – sorolta a programokat az óvodavezető, hozzátéve, hogy az utolsó este az üdülő területén szerveztek kincskeresős játékot, a tábor pedig egy pizsamapartival zárult.

Az esti elalvástól az elején kicsit féltünk, hiszen a gyermekek ilyenkor igényelik leginkább a szüleiket, de szerencsére, mivel az óvoda mindennapjait is a családi légkör, a bizalom jellemzi, és a kicsik minden nevelőt ismernek, ez sem okozott gondot – osztotta meg az intézményvezető.

Gál Edit örömét fejezte ki, hogy a kormányzati intézkedések is lehetővé tették az ottalvós nyári tábor megszervezését, amit a jövőben mindenképp folytatni szeretnének. „Nemcsak a gyerekek, hanem, mi óvodapedagógusok is rengeteg élménnyel gazdagodtunk és még közelebb kerültünk a kicsikhez” – fogalmazott. Hozzátette: a sok pozitív szülői visszajelzés is igazolta, hogy érdemes a jövőben rendszeressé tenni az ilyen jellegű kirándulásokat az óvodában.

Az óvodavezető kiemelte, a tábor ideje alatt mindvégig fokozottan figyeltek a megfelelő kézhigiéné szabályok betartására, a gyerekeket megtanították az alapos, rendszeres, gyakori és legalább 20 másodpercig tartó szappanos kézmosás helyes technikájára is.

Ez a mostani tábor kifejezetten a Semmelweis Egyetem Napköziotthonos óvodásainak szólt, július végén pedig az egyetemi dolgozók gyerekeinek szerveznek hasonló tábort, amire a meghirdetést követően nagyon gyorsan beteltek a helyek.
 
Szűcs Borbála
Fotó forrása: Gál Edit- óvodavezető 

 

 

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.