Semmelweis Nap alkalmából Batthyány-Strattmann László-díjat vehetett át dr. Pajor Attila, a Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika egyetemi tanára és dr. Windisch Péter, a Parodontológiai Klinika igazgatója. A II. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika Hematológiai Osztálya pedig Miniszteri Elismerő Oklevélben részesült.

A Pesti Vigadóban tartott ünnepi eseményen az egyetem több munkatársa is Semmelweis- napi elismerésben részesült. Az egészségügyi területen végzett szakmai és közszolgálati munka, illetve a betegellátásban, tudományos kutatásban elért kimagasló teljesítmény elismeréseként dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere Batthyány-Strattmann László-díjat adományozott dr. Pajor Attilának, a Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika egyetemi tanárának és dr. Windisch Péternek, a Parodontológiai Klinika igazgatójának. Az egészségügy területén végzett magas színvonalú szakmai munkájáért pedig Miniszteri Elismerő Oklevélben részesült a II. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika Hematológiai Osztályának munkacsoportja.

Galéria

5kép

Az ünnepi eseményen Semmelweis-díjat kapott dr. Lippai József, a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház I. Sz. belgyógyászati kardiológiai osztály osztályvezető főorvosa, valamint 11-en részesültek Batthyány-Strattmann László díjban, továbbá miniszteri elismeréseket is átadtak a Semmelweis Nap alkalmából. A díjakat dr. Kásler Miklós miniszter és dr. Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár adta át.

Bódi Bernadett
Forrás: MTI

Fotó: EMMI / Bartos Gyula

 

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs és Rendezvényszervezési Igazgatósága tette közzé.