„Az igazi kihívás az ember számára, hogy megtalálja az utat önmagához.”Hermann Hesse

Nincs csodálatosabb hivatás, mint mások segítése, az elesettek, betegek ápolása gyógyítása. Egy brit ápolónő, Florence Nightingale emlékére – születésének kétszázadik évfordulóján – ma világszerte az ápolók napját ünnepeljük. Hermann Hesse gondolatait tovább folytatva, aki megtalálja az utat önmagához, az megtalálja az utat másokhoz is. Ennek pedig legfelsőbb foka a betegeken való önzetlen segítés.

A mostani, kihívásokkal teli napokban érzi igazán mindenki az ápolói hivatás fontosságát, de nehézségeit is. Az idén 250 éves Semmelweis Egyetemen dolgozó 2250 ápoló és szakdolgozó mindig magas szinten gyakorolta és gyakorolja hivatását. A mostani járvány megmutatta, hogy nemcsak a békés mindennapokra, hanem a különleges, kihívásokkal teli helyzetekre is igaz, hogy a Semmelweis Egyetem ápolói és szakdolgozói csapatként tudnak dolgozni és klinikákon átívelően segítik egymás munkáját a betegek érdekében. Nélkülözhetetlen munkájukkal hozzájárulnak ahhoz, hogy a betegellátás járványhelyzetben is az egyetemhez méltó módon és színvonalon működjön. 

A Semmelweis Egyetem vezetése, munkatársai és a betegek is köszönik az Önök munkáját.

Ennek elismerése, hogy az egyetem Szenátusa támogatta az ápolói életpályamodell bevezetését a dolgozói hűség megbecsüléseként. Így 2020. május 1-jétől a legalább 5 éve folyamatosan a Semmelweis Egyetem közalkalmazotti állományában lévő, az egyetemi ápolói életpályamodell hatálya alá tartozó egészségügyi szakdolgozók a garantált illetményük 10 százaléka helyett 10+5 százalék mértékű illetményemelésben részesülnek.

Köszönjük munkájukat! Isten éltesse és Isten óvja Önöket!

 

Dr. Merkely Béla rektor
Dr. Szabó Attila elnök, Klinikai Központ

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.