A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) közfeladataival összhangban működő tudományos társaság, a Fiatal Kutatók Akadémiája (FKA) újabb 12 fiatal kutatót választott be tagjai közé, köztük a Semmelweis Egyetem két munkatársát, dr. Lázár Zsófiát és Bazsáné dr. Csuka Dorottyát.

A 2019-ben létrejött FKA célja többek között a Magyar Tudományos Akadémia munkájában való részvétel, a fiatal kutatók közösségének képviselete hazánkban és nemzetközileg, valamint a tudományos ismeretterjesztés. A Fiatal Kutatók Akadémiája 24 taggal indult el, köztük az egyetem 4 munkatársával, hozzájuk csatlakozik idén májustól 12 újabb kutató, ezzel 36 főre emelve az FKA tagjainak számát. Az újonnan megválasztottak tagsága május elsejétől kezdődik és 5 éves időtartamra szól.

A májusi beiktatást követően az FKA tagjai között a Semmelweis Egyetem 6 munkatársa szerepel: a két új tag dr. Lázár Zsófia (Pulmonológiai Klinika) és Bazsáné dr. Csuka Dorottya (III. Sz. Belgyógyászati Klinika), a korábbi tagok dr. Alpár Donát (I. Sz. Patológiai és Kísérleti Rákkutató Intézet), dr. Béni Szabolcs (Farmakognóziai Intézet), dr. Enyedi Balázs Élettani Intézet) és dr. Toldi Gergely (Laboratóriumi Medicina Intézet).

A tagok teljes listája az MTA honlapján érhető el.

Sturbán László

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.