A Hallgatói Önkormányzat (HÖK) szervezésében, a Semmelweis Talks keretében elindult a Semmelweis filmklub, mely havonta más tematikájú alkotással várja a kultúra és a filmművészet iránt érdeklődő hallgatókat. A Fogorvostudományi Kar Oktatási Centrumának Árkövy termében megtartott első vetítésen az Életrevalók című francia vígjátékot több mint hatvanan tekintették meg.

„Szerettünk volna egy olyan eseményt életre hívni, amely a Nyári Egyetem mintájára találkozási pont lehet a Semmelweis polgárok számára; a Semmelweis filmklub jó alkalom a közösségi élet erősítésére” – mondta Hegedüs Tamás, a Hallgatói Önkormányzat elnöke. A filmklub első vetítésén, február 12-én az Életrevalók című francia vígjátékot közel hatvan hallgató élvezhette együtt. A mostantól havonta megrendezendő eseményen a filmművészet kiemelkedő alkotásaiból válogatnak a szervezők. A filmklub márciusi vetítésén a 2016-ban Oscar-díjjal is kitüntetett magyar filmet, a Saul fiát nézhetik majd meg az érdeklődők. Hegedüs Tamás kiemelte, az észrevételeket, filmötleteket szívesen várják a hok.rendezveny@semmelweis-univ.hu e-mail címen.

A filmklubot a Semmelweis Talks előadás-sorozat részeként rendezik meg, melynek célja, hogy mind a magyar, mind pedig a külföldi hallgatók készségeit fejlessze. A meghívott előadók szakmájuk kiemelkedő képviselői, előadásaik során olyan témákkal foglalkoznak, melyek az aktív és a végzett hallgatókat is érintik. A Semmelweis Talks februári előadója, dr. Garami Zsolt, a Houstoni Methodist Hospital osztályvezető radiológusa volt, aki „Robotok a műtőben” című előadásában az orvosi munka egy különleges szegletébe engedett bepillantást.

Az Alumni Igazgatóság Semmelweis Talks előadás-sorozata tavasszal további izgalmas előadókkal folytatódik; márciusban Rakonczay Gábor világrekorder óceán-átszelő evezős és kenus érkezik, őt áprilisban Lubics Szilvia ultramaratonista és fogorvos, valamint Végh József pszichológus, túsztárgyaló és dr. Mráz Ágoston Sámuel követi.

Bódi Bernadett
Forrás és fotó: Hallgatói Önkormányzat

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.