A Bőr-, Nemikórtani és Bőronkológiai Klinika tájékoztató sorozata, a BőrŐrök pontosan két évvel ezelőtt indult útnak azzal a céllal, hogy szélesítse a fiatalok bőrgyógyászati ismereteit. Eddig mintegy 3800 diák és kísérő tanáraik vettek részt a havonta megrendezett, ingyenes programon. A születésnapi BőrŐrök programon résztvevő 256 középiskolás diákot dr. Kellermayer Miklós, az Általános Orvostudományi Kar dékánja köszöntötte.

A klinika igazgatója, dr. Sárdy Miklós a 2018 januárjában indult programsorozat kapcsán elmondta: a  BőrŐrök Egészségprogram egyedülálló, középiskolásoknak szóló prevenciós program, ahol interaktív előadások formájában világosítják fel a 14-18 év közötti fiatalokat a bőr- és nemigyógyászat őket közvetlenül érintő témáiról. Hozzátette: a kifejezés mára egy bejegyzett védjeggyé vált. Az előadásokat havonta egy péntek délelőtt tartják, eddig mintegy 3800 diák és kísérő tanáraik vettek részt az ingyenes programon – ismertette.

Galéria

7kép

A rendezvényen Schmied Zoltán színművész is felhívta  a figyelmet a rendszeres önvizsgálat és a bőrgyógyászati szűrővizsgálat fontosságára.

A születésnapi programon dr. Gergely Hunor „Szex, nem tudom hova tegyem” címmel tartott előadást majd Tóth Anikó beszélt a fogamzásgátlásról. Dr. Brunner Alexandra klinikai szakorvos a nemi betegségekről és a szexuális úton terjedő fertőzésekről szólt, dr. Cakir Ugur a piercingekről és tetoválásokról tájékoztatta a hallgatóságot, Bencés Ilona klinikai vezető ápoló egészségnevelő előadásában például a bőr öregedéséről és az izzadásról szólt, majd dr. Kovács Anikó beszélt a pattanásokról és a szőrtelenítésről, végül dr. Kuroli Enikő bőrpatológus tartott előadást a melanomáról, anyajegyekről és a fényvédelemről. A hagyományoknak megfelelően a rendezvény végén a diákok egy kvízjátékon is részt vehettek, ahol a rendezvény szponzorai által felajánlott bőrápolási szereket sorsolták ki.

Bódi Bernadett
Fotó: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem

 

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs és Rendezvényszervezési Igazgatósága tette közzé.