Az idén július 2-ától új helyszínen, a Külső Klinikai Tömb részét képező Tömő utcai épületben működő Pulmonológiai Klinika dolgozói karácsonyi ünnepségén adták át a hallgatók az 50. Semmelweis Gólyabálon befolyt 450 ezer forintos adományt, amit minden évben az egyetem valamely klinikájának ajánlanak fel. A támogatást az Instruktor Öntevékeny Csoport (IÖCS), valamint a Hallgatói Önkormányzat nevében Nádai László nyújtotta át a klinika igazgatójának, dr. Müller Veronikának. A II. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika karácsonyi ünnepségén mások mellett a klinika egykori, gyógyult betege adott elő karácsonyi dalokat klarinéton.

Dr. Müller Veronika, a Pulmonológiai Klinika igazgatója ünnepi köszöntőjében utalt rá, hogy 77 év után most ez az első karácsony, amit itt az új helyen, a Tömő utcában töltenek. Felidézte a költözéssel kapcsolatos nehézségeket, ami még összetartóbbá tette a közösséget. A klinika működését a minőséget jelképező svájci órához hasonlította, melynek minden egyes része kiválóan kell, hogy üzemeljen – emelte ki. Arra kérte a dolgozókat, hogy ez a svájci óra legyen a cél: „mindenki végezzen minőségi munkát, mert csak így lesz értékálló, amit csinálunk” – fogalmazott. Megköszönte az egész éves munkát, a türelmet, a minőség iránti elkötelezettséget.

Nádai László, az IÖCS képviseletében átadta az idei 50. Semmelweis Gólyabálon a jótékonysági tombolán befolyt 450 ezer forintot, amit a hagyományoknak megfelelően minden évben az egyetem valamely klinikájának ajánlanak fel.  Dr. Müller Veronika elmondta, az adományból speciális, falra szerelhető kézfertőtlenítőket fognak vásárolni.

Galéria

18kép

Hegedűsné Ballai Judit klinikavezető főnővér úgy fogalmazott: nehéz év volt a tavalyi, ritkán fordul elő, hogy egy 77 éves klinikát el kell költöztetni, de a nehézségekért kárpótol ez a megújult környezet, ahová jó bejönni. Köszönetet mondott mindenkinek, külön kiemelve a szakdolgozókat és egyúttal örömét fejezte ki, hogy egy ilyen jó és összetartó közösség alakult ki.

Az ünnepség további részében Erdő Mária operaénekesnő és a klinika egyik dolgozója, Válóczi Virág karácsonyi dalai után a dolgozók egy vicces kis műsorral is kedveskedtek a kollégáknak.

A II. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika dolgozói karácsonyi ünnepségén dr. Kovács Gábor igazgató mondott beszédet, amiben hangsúlyozta: december a várakozás hava, varázslatos időszak, amikor a családdal, szeretteinkkel együtt töltött idő fontossága felértékelődik. Az ünnepségen Laki Bercel, a klinika egykori, gyógyult betege játszott klarinéton karácsonyi dalokat, majd Varga Bálint gitárművész lépett fel.

Bódi Bernadett; II. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika
Fotó: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem

 

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs és Rendezvényszervezési Igazgatósága tette közzé.