Meglepetésekkel, színes programokkal és ajándékokkal kedveskedtek a gyerekeknek az egyetem gyermekklinikán és óvodáiban Mikulás alkalmából. A hagyományokhoz híven idén is tűzoltóautón érkezett a Télapó a II. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikára, az I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikán többnapos adventi programok zajlanak, az óvodákban pedig közös énekléssel és versmondással vártak a Mikulást.

Többéves hagyomány, hogy az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Mikulása tűzoltóautóval látogatja meg a II. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikát. A gyerekek idén is felmászhattak a tűzoltóautóra, a játékokkal és édességekkel teli mikuláscsomagok mellett lufihajtogatással, arcfestéssel és csillámtetoválással várták a kicsiket, a nagyobbak számára a szervezők a Delta Mentőszolgálat és az Országos Szamaritánius Társaság támogatásával zenés ünnepséggel készültek, ahol Opitz Barbara és Szőcs Reni voltak a fellépők.

Galéria

12kép

A II. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikán mindent megteszünk azért, hogy az itt ápolt kis betegek gyógyulását segítsük, a kórházban való bent tartózkodásukat komfortosabbá tegyük, egyhangú – viszontagsággal teli – napjaikba színt vigyünk – fogalmazott Darázsdi Beáta titkárságvezető.  Hozzátette: az év végi ünnepek közeledtével még inkább felerősödik a család, a szeretet iránti vágy, különleges örömmel fogadjuk ezért az évek óta a klinikánkra látogató Télapót, akinek érkezése mindig mosolyt csal a gyerekek arcára.

Az I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikát támogató alapítványok egész héten meglepetésekkel, játékokkal, színezőkkel és ceruzákkal, mikuláscsomagokkal kedveskedtek a klinika betegeinek, a dolgozók gyerekeinek szervezett ünnepségen kézműves foglalkozásokkal, zenés programokkal várták a Télapót. December 6-án motoros Mikulások látogatták meg a klinika betegit, és édességekkel teli csomagokkal jártak körbe az osztályokon.

A Semmelweis Egyetem Napköziotthonos Óvodájában idén először az óvónénik és dajkák együtt lepték meg a gyerekeket egy mesejátékkal. A jelmezeket és a díszletet mi magunk készítettük, sokat próbáltunk az előadásra, amit a gyerekek nagyon élveztek – osztotta meg Gál Edit óvodavezető. A Pető András Kar Gyakorló Óvodájában pedig a konduktív és az integrált csoportokban ajándékcsomagokat kaptak a gyerekek a Mikulástól, akit rajzokkal, közös énekléssel és versmondással vártak.

Bódi Bernadett
Fotó: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem, Darázsdi Beáta

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.