Az egyetem hallgatóinak és oktatóinak mutatták be a németországi ösztöndíj-lehetőségeket a Semmelweis Egyetem Szaknyelvi Intézetében rendezett tájékoztatón. A Német Felsőoktatási Információs Központ (Deutscher Akademischer Austauschdienst, DAAD) magyarországi képviseletének munkatársa ismertette a szervezeten keresztül elérhető nyelvtanulási és szakmai továbbtanulási lehetőségeket.

Sok hallgató számára ismeretlen volt a németországi résztanulmányokat, kutatásokat finanszírozó ösztöndíj, mely az alsó évfolyamok hallgatóinak éppúgy kínál nyelvtanulási és szakmai továbbtanulási lehetőségeket, mint a posztgraduális képzésben résztvevőknek – tájékoztatott dr. Fogarasi-Nuber Katalin, az intézet igazgatója. Hozzátette: a pályázók rövidebb időtartamú ösztöndíjakat (pl. egy hónapos német nyári egyetem), valamint hosszabb időtartamú képzéseket egyaránt igénybe vehetnek. Itt nemcsak szakmai ismereteiket bővíthetik, hanem német nyelvtudásukat is fejleszthetik az ösztöndíjprogram által biztosított nyelvtanfolyamok keretében, élőnyelvi környezetben – hangsúlyozta, hozzátéve, hogy a kutatói ösztöndíjak angol nyelven is megpályázhatók.

Dr. Fogarasi-Nuber Katalin rámutatott: a pályázatok sikerességéhez a Szaknyelvi Intézet is szeretne hozzájárulni kezdő, középhaladó és haladó német szaknyelvi kurzusaival, valamint pályázati tanácsadással. Az intézet ösztöndíj-koordinátora, Vorzsák Orsolya (vorzsak.orsolya@semmelweis-univ.hu) készséggel nyújt segítséget.

Bővebb információ a különböző németországi ösztöndíj-lehetőségekről erre a linkre kattintva olvasható. 

Bódi Bernadett
Kiemelt kép (illusztráció): Kovács Attila – Semmelweis Egyetem 

 

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.