A Szervátültetettek XVII. Országos Találkozóján a 250 éves jubileumát ünneplő Semmelweis Egyetem szakemberei is előadást tartottak. A konferenciával egybekötött találkozón közel 300 szervátültetett vett részt.

A „Szervátültetett a családban” című országos konferencián dr. Szabó Attila klinikai rektorhelyettes bemutatta a 250 éves Semmelweis Egyetemet, dr. Kóbori László, a Transzplantációs és Sebészeti Klinika új igazgatója is bemutatkozott, dr. Gerlei Zsuzsanna, a klinika főorvosa pedig a szexualitás, gyermekvállalás szervátültetést követően témában tartott előadást. A konferencián idén először vettek részt és beszéltek érzéseikről donor családok is, akik bár elveszítették valamelyik hozzátartozójukat, mégis szeretettel gondolnak a szervátültetettekre.  

Galéria

3kép

A Magyar Szervátültetettek Szövetsége 20 tagszervezetén keresztül több mint 5 000 magyar szervátültetett és az 1300 szervre váró hosszabb és teljes értékű életéért dolgozik. A szövetség sport, betegedukációs, érdekvédelmi és közösségi programjainak köszönhetően egyre több szervátültetett ember képes dolgozni, sportol aktívan, él teljes értékű családi és közösségi életet.

Forrás: Magyar Szervátültetettek Szövetsége (MSZSZ)
Fotó: Szekeres Máté – MSZSZ

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.