A Josai International University ápolóképzésének végzős hallgatói Takeshi Goto dékánhelyettes vezetésével háromhetes sürgősségi ápoló intenzív kurzuson vettek részt az Egészségtudományi Karon (ETK). Az ötödik alkalommal indított képzésen a japán hallgatók az intenzív elméleti oktatáson túl szimulációs tréningeken is részt vettek.

A hallgatók egy rövid elméleti oktatást követően betekintést nyertek az intenzív ellátásba is különböző klinikai gyakorlatokon keresztül, a többi között a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ oktatókórházában, a Városmajori Szív-és Érgyógyászati Klinikán, az I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikán és a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetben. A hallgatók klinikai gyakorlati felkészítéséhez az intenzív elméleti oktatáson túl szimulációs tréningeken is részt vettek az ETK-n, illetve a Honvéd Kórházban.

Az immár hagyományosan augusztus végén érkező csoport sikeresen teljesítette a kurzust mind angol nyelvű készségük, mind szakmai ismeretek tekintetében. A  kurzus során a hallgatók olyan gyakorlati élményekben részesültek, amelyeket az ő képzésük nem tud biztosítani. A Josai International University képviselői köszönetüket fejezték ki, hogy diákjaik az idén 250 éves Semmelweis Egyetemen képezhették magukat. Kiemelték: a magyar-japán kapcsolatok már 150 éves múltra tekintenek vissza. A programot a bevont ETK-s hallgatók segítségével számos szociális és kulturális esemény is színesítette.

Forrás és fotó: Egészségtudományi Kar 

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.