Visszaváltható poharak, szelektív hulladékgyűjtési rendszer, figyelemfelhívás a környezetvédelem fontosságára – a Semmelweis Egyetem gólyatáborában idén fontos szerepet kap a zöld szemlélet és a környezettudatosság. Az augusztus 22-én kezdődő rendezvényre mind a hat kar gólyáit várják.

Egy instruktorokból álló külön csapat dolgozott azon az elmúlt félévben, hogy környezettudatossá tudjuk tenni a Semmelweis Egyetem 250. jubileumi évében megrendezett gólyatábort – mondta a tábort szervező, felsőbb éves hallgatókból álló Instruktor Öntevékeny Csoport (IÖCS) elnöke, Suszterics-Fülöp Noémi. Idén elindul a „repohár rendszer”, amely most már számos fesztiválról is ismert lehet. Ennek keretében az egyszer használatos műanyag poharak helyett visszaváltható, többször felhasználható poharakat alkalmaznak majd, amellyel jelentősen csökkenthető lesz a hat napos program ideje alatt felhalmozódó műanyag hulladék.

Emellett a szelektív hulladékgyűjtés rendszerének kiépítése felé is jelentős lépést tettek egy környezetvédelmi egyesület segítségével. Több hulladékszigetet is kihelyeznek, a gólyák pedig tájékoztatást kapnak a szelektív hulladékgyűjtésről. Emellett 14 fős csapat fog felelni a tábor tisztaságáért, akik erre kiemelt figyelmet fordítanak majd. „Minden táborozónak fel fogjuk hívni a figyelmét, hogy a környezetvédelmet kezeljük közös szívügyünként, így reméljük, hogy mindenki igyekszik majd a szabályoknak megfelelően gyűjteni az újrahasznosítható hulladékot” – mondta Suszterics-Fülöp Noémi.

A gólyatábort – amelyet a Hallgatói Önkormányzat és az IÖCS közösen szervez – augusztus 22-27 között rendezik meg a Tatai Ifjúsági Táborban. 

Dobozi Pálma
Forrás: IÖCS
Kiemelt kép (illusztráció): Kovács Attila – Semmelweis Egyetem

 

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.