Első alkalommal rendeztek Kari Prevenciós Napot a Fogorvostudományi Karon (FOK). A rendezvény célja bemutatni a fogászati egészségmegőrzés sokrétűségét a fogorvoslás egyes részterületeiknek megfelelően. A korszerű prevenció megvalósításáról a kar klinikáinak, intézeteinek oktatói tartottak előadásokat.

Fontos tudatosítani, hogy akik a fogorvoslás egy-egy speciális területét végzik, egymás keze alá is dolgoznak abban, hogy a betegeket megóvják a további kezelésektől – mondta dr. Gerber Gábor dékán. Mint ismertette, az I. Kari Prevenciós Napon széles szakterületi merítésből foglalkoznak azzal, hogy mit tehetnek a szakorvosok a minél gyorsabb rehabilitáció, valamint a prevenció érdekében. Hangsúlyt kell adni annak is, hogy a fogak, a szájüreg egészségi állapota a test egészére, az emberek általános egészségi állapotára is kihat – tette hozzá. Dr. Gerber Gábor végül köszönetet mondott a szervezőknek a rendezvény megvalósításáért.

Galéria

4kép

Dr. Bartha Károly dékánhelyettes szervezőként megköszönte a támogatást minden résztvevőnek. Mont mondta, a rendezvény célja bemutatni és demonstrálni, hogy a fogászat területén végzett prevenció mennyire sokrétű az egyes részterületeknek megfelelően. A FOK prevenciós honlapján számos további hasznos információ elérhető minden érdeklődő számára, a weboldal tartalmát folyamatosan bővítik – tette hozzá.

A szakmai nap témái között szerepelt a szájüregi daganatok prevenciója, a mozgásszervi rehabilitációban részesülő páciensek fogászati-szájsebészeti kezelésének preventív szempontjai, de elhangzottak gyermekfogászati és parodontológiai témákat érintő előadások is.

Az egészséges száj napja alkalmából kiadott prevenciós cikkünk ide kattintva olvasható.

Keresztes Eszter
Fotó: Erdős Dénes

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.