Mikulás alkalmából idén is meglepetésekkel, színes programokkal és ajándékokkal kedveskedtek a gyerekeknek az egyetem több klinikáján. A hagyományokhoz híven ezúttal is motoron érkezett a Mikulás az egyetem gyermekklinikáira; az Ortopédiai Klinikán Mikulás-ruhába öltözött orvosok és nővérek tették vidámabbá a reggeli vizitet, a Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinika jelmezes műsorral készült, de az egyetem óvodáiban is ajándékot osztott a Télapó.

Az I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikát támogató alapítványok egész héten meglepetésekkel, kézzel varrott plüssállatokkal, játékokkal, mikuláscsomagokkal kedveskedtek a klinika betegeinek, a dolgozók gyerekeinek szervezett ünnepségen kézműves foglalkozásokkal, zenés programokkal várták a Télapót. December 6-án motoros Mikulások látogatták meg a klinika betegit, és édességekkel teli csomagokkal jártak körbe az osztályokon.

A II. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikán már hagyományossá vált, hogy a katasztrófavédelem munkatársai Télapónak öltözve ajándékozzák meg a kis betegeket, illetve különböző ápolási eszközöket adományoznak a klinikának. Idén kerekesszékeket, vérnyomásmérőt és ultrahangos magasságmérőket kaptak 600 ezer forint értékben – mondta Aranyosi Gáborné intézetvezető főnővér, aki hozzátette: a Télapó érkezése minden évben nagy izgalom a kicsiknek. A játékokkal és édességekkel teli mikuláscsomagok mellett lufihajtogatással, arcfestéssel és csillámtetoválással várták a kicsiket, a nagyobbak számára a szervezők a Delta Mentőszolgálat támogatásával zenés ünnepséggel készültek, amiben a Napvirág Zenekar is közreműködött. A korábbi évekhez hasonlóan idén is látogatást tettek a klinikán a motoros mikulások, akik szintén édességgel ajándékozták meg a gyermekeket.

A Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinika tematikus jelmezes műsorában az osztályon kezelt gyerekek mellett a klinika dolgozóinak gyermekeit is megajándékozta a Télapó, az Ortopédiai Klinikán pedig Mikulás-ruhába öltözött orvosok és nővérek viziteltek.

A Semmelweis Egyetem Napköziotthonos Óvodájában a Koltay Eszter nevéhez fűződő ÖKO-Játszóház színházi előadásával ajándékozták meg a gyerekeket, a Pető András Kar Gyakorló Óvodájában pedig a konduktív és az integrált csoportokban, valamint az általános iskolában is ajándékcsomagokat kaptak a gyerekek a Mikulástól, akit rajzokkal, közös énekléssel és versmondással vártak.

Bódi Bernadett
Fotó: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem, 

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.