A Kommunikációs és Rendezvényszervezési Igazgatóság (KRI) kezdeményezésére idén másodszor csatlakozik a Semmelweis Egyetem a Baptista Szeretetszolgálat Cipősdoboz Akciójához. A hallgatói szervezetek összefogásának köszönhetően ezúttal több helyszínen van lehetőség leadni a színes csomagolópapírba bújtatott dobozokat.

December 3 és 7. között főként játékokkal, édességekkel, könyvekkel, higiéniai eszközökkel, esetleg tartós élelmiszerrel megtöltött, színes papírba csomagolt cipősdobozokat várnak a szervezők, akik azt kérik, a dobozokra mindenki írja rá, hogy milyen nemű és körülbelül hány éves gyermeknek szánja az ajándékot. A korlátozott tárolási lehetőségek miatt a gyűjtőpontokra csak az egyetem munkatársai és hallgatói tudják behozni a cipősdobozokat.

CSOMAGPONTOK AZ EGYETEMEN

NET Hallgatói Centrum: 
december 3-6-ig 8.00-20.00-ig

EOK aula:
december 3. 8.00-16.00-ig 
december 6. 12.00-16.00-ig
december 7. 8.00-12.00-ig

Hőgyes Tömb (HÖK és HUPSA közös irodája) 
december 3-6-ig 9.00-16.00-ig

KRI irodája (Üllői út 26., 107-es szoba)
december 3-6-ig 8.00-16.00-ig 
december 7. 8.00-13.00-ig

Pető András Kar Kútvölgyi úti épülete (Kútvölgyi út 8., B épület II. emelet, 225-ös iroda)
december 4., december 6. 08.00-12.00-ig és 12.30-16.00-ig

Büszke vagyok rá, hogy tavaly több mint 250 cipősdobozt juttattak el hozzánk az egyetem munkatársai és hallgatói, idén pedig Kiss Boldizsár, az Instruktor Öntevékeny Csoport (IÖCS) volt vezetője arról tájékoztatott, hogy négy hallgatói szervezet is csatlakozott a kezdeményezéshez – fogalmazott Kovács Eszter, a KRI igazgatója.

Kiemelkedően fontos, hogy a hallgatói szervezetek együtt, egymást támogatva tudják képviselni a hallgatók érdekeit, ennek egyik első lépése, hogy közösen veszünk részt a gyűjtésben – mondta Kiss Boldizsár. Ráadásul az adományozás, mások segítése része mindazok életének, akik egészségügyi területen dolgoznak – tette hozzá, ezért az IÖCS mellett az adománygyűjtéshez a Hallgatói Önkormányzat, a Budapesti Orvostanhallgatók Egyesülete és a Magyar Gyógyszerészhallgatók Egyesülete is csatlakozott.

A Baptista Szeretetszolgálat immár 15. alkalommal hirdette meg a Cipősdoboz Akciót, melynek keretében minden évben több tízezer gyermekhez juttatják el karácsonykor az ország több száz gyűjtőpontján leadott adományokat.

Keresztes Eszter
Fotó: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.