Az egyetem 10 hallgatója vehetett át „Év Egyetemi Sportolója” díjat a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség (MEFS) ünnepségén. A plakettet azok az egyetemi, főiskolai sportolók nyerték el, akik érmet szereztek az idei egyetemi világ- és Európa-bajnokságokon, a téli olimpián vagy a felnőtt világbajnokságokon.

Lipták Noémi az Egészségtudományi Kar hallgatója az idei svájci akrobatikus rock’n’roll női formációs világbajnokságon szerzett aranyérmet, Prokaj Kiara, az Általános Orvostudományi Kar (ÁOK) hallgatója távíjászatban ért el világrekordot. Az Egészségtudományi Kar öt hallgatója (Fáki Eszter, Mauer Kata, Selmeczi Franciska, Sipos Réka, Springer Csenge), valamint Ripszám Emese az ÁOK, Szolnay Ádám a Gyógyszerésztudományi Kar jelenlegi és Dr. Busai András a GYTK végzett hallgatója  az egyetemi cheerleading válogatott tagjaiként a Lengyelországban Small Coed Team Elit versenyszámban megrendezett egyetemi világbajnokságon lettek elsők. 

A hallgatók eredményeik elismeréseként vehették át az „Év Egyetemi Sportolója” díjat a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség (MEFS) rendezvényén dr. Szabó Tündétől, az Emberi Erőforrások Minisztériuma sportért felelős államtitkárától.

Az „Év Egyetemi Sportolója” díjátadón az év legeredményesebb egyetemista sportolóinak járó plakettet azok az egyetemi, főiskolai sportolók kapták meg, akik 2018-ban egyetemi világ- és Európa-bajnokságokról arany-, ezüst-, vagy bronzéremmel tértek haza, valamint mindazok a hallgatók, akik a téli olimpián, illetve a felnőtt világbajnokságokon aranyérmet szereztek. A rendezvényen összesen 102 hallgatót díjaztak az ország különböző egyetemeiről.

Dobozi Pálma
Forrás: MEFS
Fotó: Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sportközpont

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.