A Semmelweis Egyetem volt hallgatói is részt vettek a Tempus Közalapítvány által kezdeményezett Nemzetközi Alumni Szakmai Műhely programjaiban, aminek részeként szakmai workshopot, valamint intézménylátogatást is szerveztek. Honlapunknak több egykori hallgató is videóinterjút adott. 

Az intézménylátogatáson dr. Mócsai Attila, a Külföldi Hallgatók Titkárságának igazgatója, a szervezésben is részt vevő Alumni Igazgatóság, valamint a Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatósága fogadta a Semmelweis Egyetem öt volt hallgatóját, akik Palesztinából, Laoszból, az Egyesült Államokból, illetve Bangladesből érkeztek Budapestre. A bemutatkozások után dr. Mócsai Attila ismertette az egyetem angol és német nyelvű képzésnek fontosabb sajátosságait, kitérve rá egyebek mellett, hogy az Általános Orvostudományi Karon a hallgatók mintegy fele az idegen nyelvű programban tanul. Dr. Pop Marcel, a Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatóságának vezetője az egyetem jelentősebb nemzetközi kapcsolatairól adott tájékoztatást.

Az egyetem egykori hallgatói örömüket fejezték ki, amiért ismét eltölthettek pár órát az intézményben és jelezték, hogy szakterületükön szívesen segítik további együttműködési lehetőségek kialakítását az egyetem és a saját intézményeik, országaik között.

A Tempus Közalapítvány célja a szakmai műhelyek elindításával kisebb létszámú rendezvényeken biztosítani a senior alumni tagok számára a tanácskozást, szakmai kapcsolatépítést, aminek során magyar és külföldi vendégek felkeresésre is lehetőségük van. A workshopon a Semmelweis Egyetem alumnik mellett a vidéki orvos- és egészségügyi képzéssel rendelkező egyetemek volt hallgatói is részt vettek, a program részeként az intézmények ismertették meglévő nemzetközi kapcsolataikat és kutatásaikat, valamint ezekkel kapcsolatos jövőbeli terveiket. A Tempus Közalapítvány kétévente tervez hasonló workshopot szervezni, mindig más tudományterületen.

Keresztes Eszter
Fotó: Kovács Attila, Semmelweis Egyetem

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.