Megújult az egyetemen szolgálatot teljesítő több mint 200 portás munkaruházata. Az egyenruhák 2-3 évig tartó, ún. kihordási ideje idén járt le, így kancellári döntés alapján a teljes portaszolgálati állomány munkaruháját lecserélték, illetve kiegészítették.

A Biztonságtechnikai Igazgatóság vezetője, Mészáros István tájékoztatása szerint a ruhák elhasználódásán kívül a cserét az is indokolta, hogy az egyetemre érkezők – például betegek, látogatók –, valamint az itt dolgozók először a portásokkal találkoznak, így fontos, hogy a rendszeres továbbképzésekkel biztosított hatékony munkavégzés mellett megjelenésükkel is jó benyomást tegyenek. A biztonságtechnikai igazgató hozzátette, hogy az érintett munkatársak, valamint egyes intézetek, klinikák vezetői is jelezték, hogy igényük van az egyenruhák minőségi cseréjére.

Galéria

6kép

Az újításnak köszönhetően a telepek, tömbök közös szolgálatát, illetve kültéri feladatokat is ellátó portások – 20 szolgálati helyen, mintegy 54 munkatárs – április utolsó hetében az eddigi logózott póló mellett ún. gyakorló nadrágot és új típusú, az elhasználódásnak jobban ellenálló logózott pulóvert vehettek át. Emellett június elsejétől a klinikák, intézetek, egyéb egyetemi épületek bejáratainál, 34 szolgálati helyen, 159 munkatársat láttunk el az eddigi póló, illetve ing helyett logózott öltönnyel/kosztümmel és inggel, valamint ehhez illő nyakkendővel/kendővel – ismertette Mészáros István.

Az újításokat az idei évben esedékes cserére betervezett összegből, illetve a tavalyi megtakarításokból fedezték – mondta az igazgató hozzátéve, hogy az intézkedés nem csak kifelé, az egyetemre érkezőknek szól, hanem reményeik szerint a portás munkatársak munkakörülményeit is sikerül így javítani.

Keresztes Eszter
Fotó: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.