A Magyar Onkológusok Társasága (MOT) Szakdolgozói Szekció VI. Vándorgyűlésén adták át az újonnan megalapított, Az onkológiai ápolói hivatás kiválósága elnevezésű díjat, amelyet elsők között vehetett át a Bőr-, Nemikórtani és Bőronkológiai Klinika onkodermatológiai rendelésének szakasszisztense, Talmaci Miklósné.

A MOT a díjat azon szakdolgozók munkájának elismerésére alapította 2018-ban, akik onkológiai, vagy ahhoz szorosan kapcsolódó területen hivatásukat az ápolás, gondozás, betegellátás, a betegségek megelőzése során minimum 10 éve magas színvonalon és emberségesen gyakorolják, tevékenyen részt vesznek a szakdolgozók utánpótlásának nevelésében, szakmai elkötelezettségükkel példaképül állíthatóak, helytállásukkal méltán vívják ki a szakdolgozók és a társadalom elismerését.

Talmaci Miklósné 14 éve dolgozik a Bőr-, Nemikórtani és Bőronkológiai Klinikán, onkológiai járóbeteg szakterületen onkológiai szakápoló végzettséggel. A mindennapi rutinfeladatok ellátása mellett nagy hangsúlyt fektet a betegek és családtagjaik pszichés vezetésére, betegségükkel kapcsolatos ismeretek átadására és életmódbeli tanácsadásra. A klinikán idén elindult zártkörű Melanóma klub ötletgazdája és alapítója, aki részt vesz az angol nyelvű oktatásban is. A MOT Szakdolgozói Szekciójának működését a nemzetközi kapcsolatok építésében folyamatosan segíti, az európai szervezettel való együttműködés egyik kulcsszereplője.

Forrás: Bőr-, Nemikórtani és Bőronkológiai Klinika
Fotó: Connections 2000 Kft.

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.