Új, modern és letisztult külsőt kapott a Semmelweis Egyetem honlapja, a semmelweis.hu, ahol továbbra is az eddig megszokott tartalmak érhetőek el mind az egyetem polgárai, mind a külsős látogatók számára. A megújult megjelenés igazodik a jelenkori webes elvárásokhoz és amellett, hogy minden eszközről azonos felhasználói élményt képes nyújtani, külsejében is egy modern egyetem képét tükrözi.

Az új arculatot az egyetem felső vezetésének jóváhagyásával a Kommunikációs és Rendezvényszervezési Igazgatóság 2017-ben terveztette meg, aminek időszerűségét az is mutatja, hogy legutóbb 2011-ben frissült a honlap külleme. A webgrafikus partner által készített terveket az Informatikai Igazgatóság ültette át a meglévő technikai rendszerre, így ebben a hónapban első lépésként három egyetemi felület újult meg: az egyetem központi honlapja, az Semmelweis Hírek portál és az Intranet honlapot kiváltó új, Munkatársaknak elnevezésű weboldal.

A Munkatársaknak felület folyamatos szakmai egyeztetés nyomán jött létre, a korábban „Intranet” névre hallgató honlapot és más, a munkavállalók számára fontos tartalmakat egyesíti magában. Funkciója az egyetemen belüli kommunikáció hatékonyságának támogatása.

A csak belső hálózatról elérhető oldalon egy helyen összegyűjtve lehet megtalálni az egyes igazgatási területekről érkező, a mindennapi adminisztratív feladatok ellátásához szükséges információkat, amelyeket az adott egységek (igazgatóságok és főigazgatóságok) a saját honlapjukon tesznek közzé, és rendszeresen frissítenek. A Munkatársaknak felületen a legfontosabb témakörönként csoportosított menüpontokban elérhető tartalmak mellett úgynevezett gyorslinkek vezetnek el a többi között az egyetemi szabályzatokhoz, gazdasági és jogi tájékoztatókhoz.

A fejlesztés következő lépéseként az angol nyelvű központi honlap, majd a karok weboldalai kapják meg az új arculatot, végül pedig folyamatosan ütemezve minden, az egyetem központi honlaprendszerébe tartozó weboldal elnyeri az új megjelenést. Az átalakulás nem jelent technikai változást, a honlapok ugyanabban a rendszerben működnek majd a továbbiakban is, illetve az eddig használt webcímeken lesznek elérhetőek.

Az esetlegesen észlelt hibákkal kapcsolatos visszajelzéseket, illetve egyéb észrevételeket a honlap@semmelweis-univ.hu e-mail címre várjuk.

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.