A Mihálkovics Alapítvány és az Apáthy István Alapítvány minden évben pályázatot hirdet orvos-, és fogorvostan-hallgatóknak az anatómia, valamint a fogorvostudomány elméleti tárgyköréből írandó tudományos dolgozat, illetve az Anatómiai Múzeum részére az oktatást elősegítő preparátumok készítésére.

Ez évben a hattagú pontozó szakmai bizottság és a kuratórium egyhangú döntése alapján, a Mihálkovics Alapítvány egy első, egy második és egy harmadik díjat, valamint egy különdíjat ítélt meg a pályázóknak.

Első díjat kapott Király Kristóf (ÁOK IV. évfolyam) „A magzat törzsének anatómiája, különös tekintettel a rövid tarkóizmokra, és a gerinccsatorna képleteire” című munkája.

Második díjat kapott Székely Réka (ÁOK III. évfolyam) „Az orbita körüli idegek topográfiája, különös tekintettel a könnymirigy beidegzésére” című munkája.

Megosztott harmadik díjat kapott Mészáros Cintia (ÁOK III. évfolyam) „Az agytörzs és a kisagy rostozása, különös tekintettel a nucleus dentatusra és a kisagykarokra” című munkája, valamint Szabaczki Bence (ÁOK II. évfolyam) „A craniocervicalis átmenet dorsalis megközelítése, különös tekintettel a cisterna cerebellomedullarisra” című munkája.

Galéria

4kép

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.