Az Egészségügyi Menedzserképző Központ (EMK) nyílt napján az egészségügyi menedzser mesterképzésével ismerkedhettek meg az érdeklődők. A képzés szeptemberben indul és elsősorban az egészségügyi területen dolgozó közép- és felső vezetőket várják.

Kórodi Rita, az EMK program-koordinátora elmondta: a látogatók az első évfolyam Controlling az egészségügyben című kurzusába nyerhettek bepillantást, valamint  a második évfolyam egészségügyi menedzsment etikai kérdéseivel foglalkozó órája is nyitott volt. A program második részében megismerték az intézet oktatóit és hallgatóit. Dr. Lám Judit egyetemi docens, operatív igazgatóhelyettes oktatásmódszertani, tanulmányi tájékoztató tartott, ezt követően egy kötetlenebb beszélgetés kezdődött az oktatókkal – ismertette Kórodi Rita. Mint mondta: az egészségügyi menedzser mesterképzés elsődleges célcsoportja az egészségügyben dolgozó közép- és felső vezetők, de azok jelentkezését is várják, akik motiváltak a vezetői pozíció betöltésére. Hozzátette: a hallgatók többsége a meglévő szervezési vagy menedzsment tapasztalatát szeretné fejleszteni és ilyen téren továbblépni. A képzés gyakorlatorientált, a hallgatók a mindennapi munkájuk során is hasznosítani tudják a megszerzett ismereteket.

A képzésre 2018. február 15-ig lehet jelentkezni a felvi.hu oldalon. Az MSc képzésről részletes információt az Egészségügyi Menedzserképző Központ honlapján talál, érdeklődni Kóródi Rita program-koordinátornál lehet, a korodi@emk.sote.hu e-mail címen.

Homonnay-Bukovenszki Orsolya
Fotó (illusztráció): Kovács Attila – Semmelweis Egyetem

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.